Neovisni novinarski portal
24.1.2021.
POLITIKA
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Tris/H. Pavić)

Krešo Beljak kao – Lovro Kuščević :
Ni Beljakova kuća nije u katastru, navodno, nije dovršena…

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Tris/H. Pavić)

Samoborski gradonačelnik i čelnik HSS-a, Krešo Beljak, poznat po žestokim kritikama vlasti, opozicionar bez dlake na jeziku, novi je Lovro Kuščević hrvatske politike! Vjerovali ili ne, ali ni Beljak nije svoju kuću upisao u katastar, baš poput Plenkovićevog ministra uprave. I onda neki iz oporbe “dobiju mlade” kad čuju kako građani govore da su svi isti. Neka na tome, između ostalih, zahvale i drčnom Beljaku…

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak (Foto: Tris/H. Pavić)

Beljak je za N1 televiziju o svojoj katastarski neevidentiranoj nekretnini kazao:

-Javili su mi novinari da nisam ( upisao kuću u katastar op.a. ), ali moja imovina je još u izgradnji, tako da slučaj Kuščevića i slučaj Beljaka nisu identični. Dakle, radi se o određenim stvarima, tehničkim stvarima, i trebalo bi pitati gospodina Kuščevića, prije svega, otkud mu novac, a ne što se tiče tehničkih stvari i upisa- relativizira, eto, i vlastiti problem prvak HSS-a, gubeći i na uvjerljivosti i na vjerodostojnosti.

Beljak je, uhvaćen i sam u nepoštivanju zakona, za potrebe vlastite obrane olako i nekritički preuzeo Plenkovićevu interpretaciju slučaja Kuščević, svedenu tek na “tehničko pitanje” ili “propust”. A to je svakako zadnje na što bi oporba, koja upravo “zbija redove” u pripremi zahtjeva za opozivom ministra uprave, smjela pristati.
Doduše, Beljak kaže i kako rokovi za katastarski upis njegove, navodno, nezavršene, kuće nisu prošli.

-Nisu, zbog toga jer moja kuća još nije dovršena, tako da svi oni koji su se potrudili iščeprkati moj navodni grijeh, zaboravili su da sam ja kuću gradio kreditom, da nije dovršena, da mi se u međuvremenu razboljelo dijete. Tako da, kad bude dovršena bit će u zakonskom roku upisana u katastar- poručio je HSS-ov prvak, tvrdeći da nije u prekršaju. A što je najvažnije, dodat će, ” ja svoju imovinu mogu dokazati, za razliku od nekih drugih“.

Sve o.k., ali time što može dokazati porijeklo svoje imovine, još uvijek ne znači da nije propustio učiniti ono što zakon od njega zahtijeva i upisati u katastar svoju nekretninu. Sad, je li kuća dovršena ili nije, to je stvar procjene. Ako je suditi po fotografiji koja je objavljena, reklo bi se da jest. No, čak i da Beljak ima pravo kad tvrdi da njegova kuća nije u katastru jer nije završena, ostaje sumnja da možda ni do kraja ove, tko zna, možda i iduće, ili neke buduće godine, ne bi bila upisana u katastarske knjige da Beljakov “propust” nije razotkriven. Pogotovo što je, kad je javno prokazan, problem stao minimizirati i skretati na temu porijekla imovine. A to, ipak, nešto govori…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI