Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
FILM
Halla ide u rat: Film o islandskoj ekoratnici večeras na šibenskom Baroneu

Halla ide u rat:
Film o islandskoj ekoratnici večeras na šibenskom Baroneu

„Halla ide u rat“, najbolji film s prošlogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala večeras u 21.30 sati otvara ovoljetni filmski program na Tvrđavi Barone. Četvrto izdanje  kina pod zvijezdama na Tvrđavi Barone „Srijedom po svijetu“ donosi suradnju sa selektorima Zagreb, Motovun i Subversive Film Festivala te zagrebačkog Kina Europa.

-Šibenska publika večeras će u 21:30 sati imati priliku pogledati film islandskog redatelja Benedikta Erlingssona „Halla ide u rat“ iz redovnog repertoara zagrebačkog kina Europa i najboljeg filma po izboru publike prošlogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Riječ je o akcijskoj drami o neustrašivoj ekoratnici koja se hrabro hvata u koštac s planetarnim problemima dok istovremeno živi konvencionalnim životom učiteljice zbornog pjevanja i najviše od svega želi postati majka. Film će predstaviti Boris T. Matić i Lana Matić, voditelji kina Europa te direktor i producentica Zagreb Film Festivala u razgovoru s Jelenom Pašić, filmskom kritičarkom – javljau iz šibenske ustanove Tvrđava kulture. 

https://youtu.be/TFxz4oNfBV0

Mediji su film Halla ide u rat nazvali jednim od najizraženije feminističkih filmova u Cannesu ove godine.

-Halla ide u rat je otkačena akcijska komedija o pedesetogodišnjoj učiteljici zbornog pjevanja, u medijima znanoj samo po nadimku Gorštakinja, koja potajno vodi rat protiv lokalne industrije aluminija. No njezina srčana borba za zaštitu djevičanskog islandskog planinskog kraja postat će nemoguća misija kad joj centar za posvajanje odobri zahtjev. Ipak, mali džez bend koji Hallu prati u stopu podsjeća nas da nije sve tako crno i da ima još nade za spašavanje planeta… – opisali su radnju filma na Zagreb Film Festivalu. 

Tags: , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI