Neovisni novinarski portal
23.1.2021.
dva kotača
Biciklijada 2019 (foto Šibenik.in)

Biciklijada:
Šibenčani vole pedalirati

Biciklijada 2019 (foto Šibenik.in)

Šibenčani vole pedalirati. To je dokazala i ovogodišnja tko zna koja po redu pomno organizirana Biciklijada. Šibenčane u bicikliranju ne priječi ni brdovitost grada, ni manjak osnovne civilizirane biciklističke prometne infrastrukture, ni pomanjkanje svijesti vlasti o važnosti bicikliranja za zdravlje grada i građana, ni činjenica da neke četveročlane obitelji imaju četiri automobila u obitelji, te im je ispod časti vozit se biciklon.

Biciklijada 2019 (foto Šibenik.in)j

No sve to će se mijenjati – pokazuje i šibenska Biciklijada, s obzirom na veiki broj djece i mladih koji su sudjelovali u vrtni pedala od šibenske rive do uvale Minerske  u šibenskom kanalu sv. Ante. Biciklistkinja i biciklista je bilo od 7 do 70, a među njima i ljutih profesionalaca iz klubova BK Faust Vrančić i BK Fortica.

Na cilju u šibenskom kanalu je bilo i tombole i poklona, i plesa i glazbe i besplatnog ručka, a startnina od 20 kuna išla je u prilog Udruzi Aurora koja pomaže osobama s invaliditetom, odnosno oboljelima od cerebralne i dječje paralize te ostalih oblika tjelesnog invaliditeta na području Šibensko-kninske županije.

Kako je bilo na Biciklijadi podrobnije pogledajte u fotogaleriji na portalu Šibenik.in. (poveznica) 

Biciklijada 2019 (foto Šibenik.in)

Start (foto Šibenik.in)

Biciklijada 2019 (foto Šibenik.in)

Biciklijada 2019 (foto Šibenik.in)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI