Neovisni novinarski portal
7.6.2020.
POLITIKA
Ressler u Bleiburgu: HDZ je osigurao budućnost falsificiranoj povijesti

Ressler u Bleiburgu:
HDZ je osigurao budućnost falsificiranoj povijesti

HDZ ne mora brinuti za svoju budućnost. Odgojili su generaciju nastavljača svoje politike povijesnog revizionizma. Oni se već klanjaju pred revizionističkim spomenicima koji falsificiraju hrvatsku povijest. Karlo Ressler, nova snaga stranke za budućnost, nositelj liste HDZ-a za Europski parlament, uredno se poklonio u Bleiburgu pred spomenikom ubijenih “hrvatskih vojnika”, kako u njegovoj stranci, i na hrvatskoj desnici an gro, nazivaju ustaše. Nema straha da bi HDZ i u budućnosti mogao prihvatiti stvarnu povijest ove zemlje…

Da je partijska indoktrinacija učinila već svoje svjedoči i objava mladog Resslera na Facebooku gdje se pohvalio svojom paradoksalnom gestom koju je ovjekovječio i fotografijom. Kako ne bi bilo zabune, da tkogod ne bi posumnjao u njegovo “autentično hrvatstvo” koje je davnih godina posijao Franjo Tuđman, Titov general, partizan i komunist. Paradoksi su narav politike HDZ-a, njezin sukus i institucionalizirana laž. Koja se prenosi s generacije na generaciju. I kako vidimo, posijano sjeme sasvim se dobro primilo. Sustavno je zalijevano, pažljivo njegovano, i evo ga, raste i već prima zasluge.
Mladom Ressleru , koji u dvadesetima već ubire plodove svoje lojalnosti prvom pozicijom na HDZ-ovoj listi za europske izbore, nimalo nije sporan natpis na spomeniku ubijenim ustašama:
“U čast i slavu poginuloj hrvatskoj vojsci. Svibanj 1945.”
Što je časno u njihovom bezglavom bijegu? Otkud ta romantizirana slika NDH? Kome i čemu se Ressler klanja u Bleiburgu? Vojsci? Kakva hrvatska vojska je tu pala? Ustaška, izdajnička, fašistička, kvislinška Pavelićeva klika koja je bila odana poglavniku i kada je trgovao hrvatskom Istrom, Rijekom i otocima! Zar se taj mladac, koji je stekao i zvanje i obrazovanje, nije zapitao, prije negoli se poklonio pred spomenikom s falsifikatorskim epitafom, u čemu je slava tih ljudi koji su izdali narod, koji su stali iza endehazijskih zločina i rasnih zakona?
Da nema ovog nadgrobnog natpisa doista bi se moglo vjerovati da oni koji godinama odlaze na Bleiburg doista komemoriraju žrtve ( civile i ratne zarobljenike) ubijene bez suđenja i dokazivanja krivnje. S ovim epitafom, nema nikakve dvojbe što se komemorira na Lojbaškom polju. Poražena NDH i njezina sljedba koju je poglavnik ostavio na milost i nemilost pobjednicima u Drugom svjetskom ratu, dok se on, uz pomoć Crkve, sklonio na sigurno- najprije u Vatikan, a potom u Argentinu. I što je tu časno, što je, zaboga, slavno u tome?

 


VEZANE VIJESTI