Neovisni novinarski portal
3.6.2020.
jazzy
Eto i jazza u Azimutu: Mike Parker’s Trio Theory

Eto i jazza u Azimutu:
Mike Parker’s Trio Theory

Nakon duljeg vremena eto u Šibeniku i zbiljskog jazz-koncerta. Sutra navečer (srijeda 15. svibnja) u 21 sat u klubu Azimut nastupaju međunarodni jazzeri mlađe generacije: njujorški basist i kompozitor Mike Parker udružen s Frankom Parkerom, bubnjarom iz Chicaga, dva puta nominiranim za nagradu Grammy, te hvaljenim tenor saksofonistom Slawekom Pezdom iz Krakowa. Svi zajedno se zovu Mike Parker’s Trio Theory. Trio Teorija i Mike, kako se najavljuje, donose pregršt zanimljivih zvukova, a u 4 godine je trio razvio svoj prepoznatljivi energični stil svirajući preko 300 koncerata i festivala u 15 različitih država.

U svoj zvuk uspješno su ukomponirali tek naizgled nepovezane umjetnike i izvođače poput Charlesa Mingusa, Radioheada, Mauricea Ravela, The Bad Plusa, Led Zeppelina, Johna Coltranea, Davida Bowieja, te hip-hop legendi A Tribe Called Quest. Kako to?

Pa lako: Mike Parker kaže da je odrastao u New Yorku svirajući rock i funk, a onda ga je brat ‘bombardirao’ s Mingusom, Monkom i Ornett Colemanom, a otac ga tjerao da preslušava Mozarta i Gustava Mahlera.  Onda je otišao studirati psihologiju i komponirati, pitajući se kakvu glazbu želi stvarati.

Kritičari su, izgleda,  prepoznali rezultate, opisujući Parkerovu glazbu kao  genijalnu sintezu svih glazbenih žanrova i mješavinu post bop, indie rock, avangarde i nekih elemenata moderne klasike’.  

Jesu li u pravu može se doznati sutra navečer, i to za 40 kuna, koliko košta ulaznica.

Dakako, po dobrom običaju, dijelimo dvije ulaznice za prvo dvoje čitatelja koji u naš inbox pošalju svoje ime i prezime.

Sretno.

 

 

 

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI