Neovisni novinarski portal
18.9.2019.
GOSPODARSTVO
Ilustracija (strip Batman/obrada Tris)

Ne odlazite u Irsku, ima posla:
Traži se stručni suradnik/ca za istraživanje šišmiša

Ilustracija (strip Batman/obrada Tris)

Pričekajte… Ne odlazite u Irsku. Ima posla. Evo danas je Hrvatski zavod za zapošljavanje oglasio oglas u kojemu se traži stručni suradnik ili suradnica u grupi za istraživanje šišmiša. Kako piše u oglasu, mjesto rada je Zagreb, no teško da u Zagrebu ima toliko šišmiša.

Inače, traži se jedan radnik, i to na određeno, zbog povećanog opsega posla, radno vrijeme je puno, naknada za prijevoz se plaća, a smještaj nije osiguran. To ne znači da će buduća istražiteljica ii istražitelj šišmiša spavati u špiljama. Požurite, natječaj traje do 12. 4.2019.

Inače, novi šišmišolog mora imati zavidnu razinu obrazovanja: fakultet, akademija, magisterij ili doktorat, mora znati engleski jezik i osnove informatike (excel, word, powerpoint), te vozačku dozvolu kategorije B. Nije, kažu poslodavci, važno prethodno radno iskustvo, pa istraživač šišmiša do sada nije morao u životu sresti šišmiša. 

Ilustracija (strip Batman/obrada Tris)

oslova će biti terenska istraživanja šišmiša, analize zvučnih zapisa, GIS prostorne analize, obrada prikupljenih podataka, izvještavanje i ostali poslovi vezani uz istraživanja i monitoring faune šišmiša te procjene utjecaja na okoliš i prirodu, pisanje projekata.

U obzir, kažu, dolazi diplomski studij/mag. biološkog usmjerenja, a prednost imaju osobe s položenim speleološkim tečajem (ili željni da ga pohađaju), one s iskustvom rada u GIS-softveru (ili željni da ga steknu), te s iskustvom u numeričkoj obradi podataka (ili željni da ga steknu), i  s iskustvom provedbe terenskih istraživanja bioraznolikosti.

Ovo je zbilja zanimljiv posao, posebno za one koji radije vole boraviti u prirodi nego u uredima. Šteta samo što ne otvore još barem tisuću istih takvih radnih mjesta. jer šišmiši su vrlo važna skupina sisavaca koja s više od 1300 vrsta čini oko četvrtine ukupnog broja sisavaca na svijetu

A tko je poslodavac? Poslodavac je tvrtka GEONATURA – društvo s ograničenom odgovornošću za stručne poslove zaštite okoliša. Ako ste zainteresirani, šaljite upite na e-mail adresu drnjak@geonatura.hr.

Nemamo podataka je li i za ovaj posao potrebna stranačka iskaznica. Eventualno ona stranaka ŠDZ ili ŠDP. Šišmiška demokratska zajednica i Šišmišdemokratska partija.

Tko kaže da u Hrvatskoj nema posla? Tu i tamo se pojave doista zanimljivi poslovi, a nedavno su u tražili i strašitelja za sezonski rad u kući strave u Biogradu (vidi Tris). 

Nije li simpatičan (izvor Wikimedia Commons)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI