Neovisni novinarski portal
14.8.2020.
POLITIKA
Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

Luda noć u sabornici:
Pernar odnešen, Bunjac ušutkan, a još se ne zna što je u zatvoru doručkovao dr. Sanader, bivši hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a

Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

Medijske kuće nam još ne javljaju, pa ne znamo što je jutros dr. Ivo Sanader doručkovao u zatvoru i kako je spavao, te je li mu madrac udoban. No zato stižu vijesti iz noćne sabornice. Tamo se po noći guraju, nadmudruju, jedni druge nose, prijete si smrću itd. Kako javlja HRT, oko jedan sat poslije ponoći, tijekom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi – dogodio se incident u Saboru.

Iz sabornice je izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o netom utamničenom Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, budući da je zatvorenik inače bio predsjednik HDZ-a i premijer države kojoj je isti HDZ i dalje na čelu.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, a koji je jučer samozadovoljno po medijima reagirao na vijest iz DORH-a kako on nije odavao službene tajne u slučaju, razumije se, elitne prostitucije, nastavio je s izbacivanjem i ušuživanjem, pa je izrekao opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Branimiru Bunjcu (Živi zid) koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, kako je kazao “kukavički poslao stražu da izbaci Pernara”.

Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

-Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami, rekao mu je, očito ‘ciljajući’ na Brkićevu kupovinu motora. Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: “Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?”, pa zaradio opomenu. Straža je u nastavku sjednice krenula nositi Pernara van Sabornice, a Bunjac je izgubio živce. Počeo je vikati i naguravati se sa Stražom. “Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!”, vikao je –kako izvještava HRT.

“Ovo je Hrvatski sabor, ovo su vam vrijednosti i EU-a i NATO-a, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno, dame i gospodo…”, vikao je Pernar dok ga je Straža iznosila iz sabornice.

U međuvremenu, još nema izvještaja o tome što će u zatvoru danas raditi dr. Ivo Sanader, bivši predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

Ilustracija – Hrvatski sabor je češće prazan

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI