Neovisni novinarski portal
28.3.2024.
KRONIKA 112
Knin: Poginula dvojica mladih radnika DIV grupe

Knin:
Poginula dvojica mladih radnika DIV grupe

Dvoje mladih ljudi poginulo je jutros u Kninu radeći u tvornici DIV grupe (bivša tvornica vijaka TVIK).

– Danas oko 11.08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika, kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu konstatirana smrt u 11,50 sati – naveli u su iz PU Šibensko-kninske.  

Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, zaposlenicima navedene tvrtke.

Iz DIV grupe (koji su osim kninske tvornice preuzeli i splitsko brodogradilište) su za N1 potvrdili da se nesreća dogodila u njihovoj tvornici u Kninu.

– Nesreća se dogodila prilikom čišćenja tog bazena u pogonu galvanizacije u kojem se nalazi vodena otopina. Iz ne znam kojih razloga bazen je došao u kontakt sa strujom i tom prilikom je strujni udar doživio 34-godišnjak. Zatim mu je priskočio u pomoć 20-godišnjak s namjerom da ga spasi, odnosno izvuče iz bazena te ga je uhvatio za ruku. U tom času je i on doživio strujni udar. Nije mi jasno kako se ovo dogodilo i odakle struja u bazenu. Na kraju krajeva, čišćenje tog bazena bila je rutinska radnja koja se do sada milijun puta dogodila – kazao je za kninski portal HUKNET zaposlenik DIV-a koji je htio ostati anoniman.

Vlasnik DIV-a Tomislav Debeljak im se nije javio na telefon, kako ističu na HUKNET-u.

Ilustracija: Crna laguna kod rijeke Krke, a iza nje tvornica DIV (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI