Neovisni novinarski portal
18.10.2019.
zvonka radost
Azimut, subota, koncert: Mangroove izvode i pjesmu ‘Azimut theme’ koja je posvećena – Azimutu

Azimut, subota, koncert:
Mangroove izvode i pjesmu ‘Azimut theme’ koja je posvećena – Azimutu

Šibenski klub Azimut ne posustaje: večeras je otvaranje izložbe (vidi Tris), sutra je večer glazbe 80-ih godina prošlog stoljeća, a u subotu – koncert. Nastupaju Mangroove, jedan od najzanimljivijih domaćih pop sastava.

-Nakon što je kritika proglasila album “Srce” jednim od najboljih u 2018. godini, velikim koncertom u Tvornici Kulture od prije 10-ak dana Mangoove je fenomenalnim nastupom oduševio okupljeno mnoštvo i u potpunosti opravdao etiketu ponajboljeg pop izvođača u Hrvatskoj. Mangroove su za naše pojmove neobičan pop band koji svoje uporište nalazi u neo-soul/acid jazz žanru sa jakim retro prizvukom. Predvođeni su najzanimljivijim glazbenim parom na našoj sceni, Željkom Veverec i Toni Starešinićem. Željkine fantastične vokalne sposobnosti i Tonijeva virtuoznost pokretačka su snaga banda kojoj svakako treba ubrojiti i multiinstrumentalistu Lea Beslaća ( orgulje, flauta, bas ) te odličnog bubnjara Silvija Bočića koji savršeno prate Željkinu i Tonijevu energiju – predstvljaju Mangroove u Azimutu.

Njihov posljednji album “Srce”, konceptualno je umjetničko djelo koje priča i budi vjeru u ljubav. Od strane struke album je nagrađen sa dvije nominacije za Porin te na najbolji način budi vjeru kako nije sve propalo, barem što s tiče pop glazbe, te kako najbolji dani zbiljski kvalitetne hrvatske pop-glazbe nisu prošlost.

Posebno je zanimljivo što se na novom albumu koji će biti predstavljen u Azimutu nalazi i pjesma koja se zove “Azimut theme”, a posvećena je upravo – klubu Azimut.

Nije neobično, budući da ozračje kluba Azimut, kako prije, a posebice nakon nedavnog preuređenja, izaziva divljenje kod većine onih koji nastupaju, ali posebice gostiju  koji posjete Šibenik, te koji redovito primjećuju kako bi bilo dobro da sličan klub imaju i u svojim gradovima.

Ulaznice za koncert u prodaji na dan koncerta po cijeni od 25 kn.

Za one koji su pročitali tekst do kraja, evo i ekstra pogodnost: Azimut danas dijeli dvije besplatne ulaznice za koncert. Prvo dvoje koji se jave u naš inbox na FB-u ili pak na e-mail adresu tris@tris.com.hr moći će ući bez da plate išta, unatoč tome što cijena ulaznice i nije baš visoka.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI