Neovisni novinarski portal
19.1.2021.
Sajmovanje
S lanjskog sajma (foto TRIS/J. Krnić)

Agroturističko sajmovanje:
Mala moja dođi do Skradina – bit će sira, pršuta i vina

S lanjskog sajma (foto TRIS/J. Krnić)

Mala moja dođi do Skradina, bit će sira, pršuta i vina… – sljedeći tjedan na ušće Krke stižu pršuti, kulenovi, medovi, sirevi, vina i rakije, krumpiri i cvijeće…, a bit će i ojkalica i bećaraca. U organizaciji Šibensko-kninske županije i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije 30. travnja i 1. svibnja 2019. godine u Skradinu će se održati 11. sajam agroturizma Šibensko-kninske županije.

-Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i održava se na ulazu u Nacionalni park Krka. Na sajmu predstavljamo ukupno bogatstvo naše županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Svake godine jedna od hrvatskih županija je partner na sajmu. Ove godine to je Osječko-baranjska županijaNa ovogodišnjem sajmu predstaviti će se ukupno 179 izlagača, od kojih 63 izlagača iz Šibensko-kninske županije, 13 iz Osječko-baranjske županije i 103 izlagača iz drugih hrvatskih županija – veli Senka Bilać, v.d. pročelnice Ureda župana u Šibensko-kninskoj županiji.

S 9. Sajma… (Foto: Jozica Krnić)

Izlagači iz Osječko-baranjske županije predstavit će svoju županiju s, dakako, etno i gastronomskim proizvodima. Riječ je o tradicionalnim slavonskim suhomesnatim proizvodima, sirevima, mliječnim prerađevinama, domaćem brašnu, slavonskim vinima, medu i pčelinjim proizvodima.

Otvorenje Sajma je u utorak, 30. travnja 2019. godine u 11 sati, pod šatorom površine 1200 m ² u Skradinu.

S 9. Sajma (foto TRIS- J. KRNIĆ)

-Na dvodnevnom sajmu posjetitelji će imati priliku vidjeti nastup kulturno-umjetničkih društava. Na svečanosti otvorenja Sajma nastupiti će vokalni ansambl “Akvarel“ iz Osijeka. U popodnevnim satima posjetitelji će imati priliku vidjeti KU „Šibenske šuštine“ iz Šibenika i Etno udrugu „Petrovo Polje“ iz Ružića. Drugog dana sajma nastupiti će Udruga „Krč“ iz Primošena, KUU „Zvona Zagore“ iz Mirlović Zagore i KUD „Naši Korijeni“ iz Kljaka. Svi oni prodefilirati će sajmom i pokazati tradicijsku nošnju priobalja i zaobalja naše županije. U okviru sajma održati će se i dvije radionice, „Apiterapija“ u organizaciji Pčelarske udruga „ Pčela“ Šibenik i „Kušaonica maslinovih ulja“. Suorganizatori sajma su Grad Skradin, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Šibenik i Obrtnička komora Šibensko-kninske županije. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta – ističe Branka Budimir, viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću.

U nastavku je program Sajma, a katalog izlagača pogledajte na linku: http://sibensko-kninska-zupanija.hr/stranica/11-sajam-agroturizma-ibensko-kninske-upanije/282

Arhiva: ‘Bol u srcu mom’ – s otvaranja Sajma otprije tri godine

11. SAJAM AGROTURIZMA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

Skradin, 30. travnja. i 1. svibnja 2019. godine

Županija partner: OSJEČKO – BARANJSKA ŽUPANIJA

PROGRAM

Utorak, 30. travnja 2019. godine

10:00 Otvoreno za posjetitelje

11:00 Svečano otvaranje sajma

  • pozdravne riječi
  • nastup vokalnog ansambla Akvarel, Osijek
  • razgledavanje Sajma

16:00              Nastup KU-e „Šibenske Šuštine“, Šibenik

17:00 Radionica: „Apiterapija“, Pčelarska udruga „ Pčela“ Šibenik

18:00 Nastup Etno udruge „Petrovo Polje“, Ružić

20:00 Zatvaranje prvog dana Sajma

Srijeda, 1. svibnja 2019. godine

10:00 Razgledavanje Sajma

11:00 Nastup Udruge „Krč“, Primošten

15:00 Radionica: „Kušaonica maslinovih ulja“

16:00 Nastup KUU-e „Zvona Zagore“, Mirlović Zagora

18:00              Nastup KUD-a „Naši korijeni“, Kljaci

20:00 Zatvaranje Sajma

Sa sajma (foto TRIS/J. Krnić)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI