Neovisni novinarski portal
23.1.2020.
POLITIKA
Veliki finiš “HDZ-ovih izbora” u Lici: Kustić otkrio na ruci sat vrijedan 60 tisuća kuna, Milinović da je potpisik Pravilnika o promjeni spola; jedino ne znamo koja je tajna Dabe…

Veliki finiš “HDZ-ovih izbora” u Lici:
Kustić otkrio na ruci sat vrijedan 60 tisuća kuna, Milinović da je potpisik Pravilnika o promjeni spola; jedino ne znamo koja je tajna Dabe…

Izbori u Lici, vode se kao da su zadnji, prije neumitnog smaka svijeta. Cijela ministarska svita, s premijerom Plenkovićem na čelu, prošetala se Likom koja je za neke od njih bila otkriće. Jer, nikad prije u tom kraju nisu bili niti su imali potrebe i želje zalaziti u taj pasivni, pusti kraj. Sada dolaze s milijunima. Dijele ih šakom i kapom. Kao svoje. Kao da im je bogati stric ostavio bezobrazno veliko nasljedstvo, i ne znaju što će s njim pa fudraju ono malo birača u Ličko-senjskoj županiji ne bi li ih navukli da glasaju za HDZ. Protiv bivšeg HDZ-a.  Čak je i Ante Dabo koji se sada deklarira pred biračima kao Bura promjena, bivši HDZ-ovac kojeg su 2013. izbacili iz starnke! Zbilja, Ličani, znate li u čemu je razlika?

Kampanja prljava, žestoka, agresivna, kao da se radi o biti ili ne biti , ne Like, nego cijele Hrvatske. Međusobno šamaranje kandidata, milijunske omotnice Vlade, estradna podrška turbo nacionalnih zabavljača, zbunjen ili nezainteresiran narod, agitatori i oporbeni statisti. Prava politička slikovnica za HDZ-ove bojovnike koji su se Likom zaigrali. Igraju u svom dresu, ali za utakmicu se neštedimice grabi u državnu kesu.

HDZ-ov kandidat Mario Kustić prokazan je kao ponosni vlasnik sata vrijednog 60 tisuća kuna. Propustio ga je prijaviti u imovinskoj kartici. Nije znao, pojma nije imao da taj sat toliko vrijedi. Otkud mu? Zar mu ga je netko darovao? Supruga, rodbina, prijatelj…? Čime ih je to zadužio da su se dali u tako velik trošak?

HDZ-ov bivši lički terminator Darko Milinović, pak, koji se s Plenkovićevom družbom razišao zbog Istanbulske konvencije jer se ona kosi s njegovim odgojem i moralom, i u osvit izbora kliče kako se na ovim izborima bira između Istanbulske konvencije i obitelji, pa svoje sljedbenike poziva da glasaju za obitelj. Ali, gle vraga, taj isti Milinović, nota bene liječnik, ginekolog koji se svojedobno hvalio kako je u svome radnom vijeku izvršio bar 200 abortusa,  a onda Plenkovića sabotirao baš na Istanbulskoj konvenciji, razotkriva se i kao potpisnik suspektnog Pravilnika o promjeni spola ( kakvo svetogrđe za smjernog ličkog katolika !) kojega je prije 8 godina potpisao kao ministar zdravstva.
-Ja sam tim Pravilnikom zapravo uveo restrikciju i kontrolirao kad netko može ići na tu operaciju koja je zakonom dozvoljena- brani se Milinović. Sva sreća da kampanja traje još jedan dan, inače, možda bismo mogli saznati i da Dado zapravo nije muško, a da je Mario pritajeni član “zločinačke organizacije”…

Ove igre gladi za vlašću najviše se isplate estradi. Mate Bulić je rasprodan. Za Dadu Milinovića je snimio predizborni spot, a sutra će, javlja RTL, biti glavna zvijezda velikog predizbornog happeninga HDZ-a na koji stiže i sam “veliki vođa”, Andrej Plenković. Mati bi dobro došlo da kampanja potraje još koji tjedan. Možda bi ga i oporba “posudila”. Radi lakšeg približavanja biračima. Koji ih nimalo ne doživljavaju. Njima je u Lici jedina dvojba – koji je HDZ pravi.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI