Neovisni novinarski portal
10.8.2020.
UMJETNOSTI
Večeras: Imaginarno izranjanje Danijela Hrga na prvom katu Azimuta

Večeras:
Imaginarno izranjanje Danijela Hrga na prvom katu Azimuta

Uz izložbu koja je naslovljena 'Imaginarno izranjanje' će biti i prateće glazbe i vizualnih efekata koje priređuju Mirko Rak (glazba i audio efekti) i Dino Roca (rasvjeta i svjetlosni efekti).

-U sklopu projekta „Art Field“ ponosno Vam predstavljamo prvu u nizu samostalnu izložbu koju u potpunosti potpisuje šibenski umjetnik i dizajner Danijel Hrg. Deni je proteklih par mjeseci proveo u svom svijetu vibracija istražujući gibanje tijela u balansu. Inspiraciju je tražio u „mobilima“ proučavajući kinetiku i neprestani pokret. Nadahnut prostorom „Bunara“, motiv izložbe je voda te njezina gibanja i stanovnici – kažu u šibenskom klubu Azimut i pozivaju na večerašnju izložbu koja se na novouređenoj etaži kluba otvara u 20 sati.

Uz izložbu koja je naslovljena ‘Imaginarno izranjanje’ će biti i prateće glazbe i vizualnih efekata koje priređuju Mirko Rak (glazba i audio efekti) i Dino Roca (rasvjeta i svjetlosni efekti).

Inače, “Art field” je novopokrenuti umjetnički projekt Kluba Azimut koji ima za cilj skrenuti pozornost lokalne zajednice na mogućnosti oplemenjivanja vanjskih i unutrašnjih javnih prostora učinivši takve prostore zanimljivijim i drugačijim u izazivanju reakcija publike.

– U radioničkom dijelu programa polaznicima radionica omogućiti ćemo da aktivno sudjeluju u stvaranju umjetničkih djela te da kroz rad sa umjetnicima savladavaju osnove vještina tehnika kojima se umjetnici služe – najavljuju u Azimutu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI