Neovisni novinarski portal
28.5.2020.
EKOLOGIJA
Sat za planet Zemlju uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu!“

Sat za planet Zemlju uz moto „Skini se s plastike, navuci se na prirodu!“

U subotu, 30. ožujka, gašenjem svjetla od 20:30-21:30 sati, svi se mogu uključiti u najveću globalnu volontersku akciju “Sat za planet Zemlju”. WWF poziva sve pojedince, gradove i poduzeća da se uključe u akciju gašenjem svjetla ali i pozivom svjetskim vladama da uvedu globalni pravno obvezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom!

U subotu, 30. ožujka, gašenjem svjetla od 20:30-21:30 sati, svi se mogu uključiti u najveću globalnu volontersku akciju “Sat za planet Zemlju”.
Uz moto “Skini se s plastike, navuci se na prirodu”, inicijativa svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF-a ” Sat za planet Zemlju” ponovno će, 30. ožujka, ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu.
Zemlja je suočena s dvostrukim izazovom klimatskih promjena i propadanja biološke raznolikosti, te je najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

WWF poziva sve pojedince, gradove i poduzeća da se uključe u akciju gašenjem svjetla ali i pozivom svjetskim vladama da uvedu globalni pravno obvezujući sporazum da se spriječi zagađenje mora plastikom!
-Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta. Priroda nam je od vitalne važnosti, ona podupire naš ekonomski napredak i razvoj, naše zdravlje, blagostanje i opstanak. Ali mi guramo planet do granica i priroda je ozbiljno ugrožena. Plastična kriza koju smo uzrokovali velika je prijetnja opstanku naših mora i zbog toga se moramo zajedno izboriti za bolju budućnost bez plastike. Ovaj “Sat za planet Zemlju” idealna je prilika za stvaranje nezaustavljivog pokreta za prirodu i za donošenje odluka koje će utjecati na bolje sutra, kaže Petra Boić Petrač, voditeljica inicijative u WWF Adriji.
Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine,” Sat za planet Zemlju” danas se obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Najpoznatije svjetske znamenitosti poput Eiffelovog tornja, rimskog Coloseuma ili londonskog Big Bena gašenjem javne i dekorativne rasvjete ponovno će utonuti u mrak. Hrvatska je dio ove akcije od 2009. godine, a u WWF-u vjeruju da će se u akciju uključiti najmanje onih 82 grada koji su to učinili i prošle godine.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI