Neovisni novinarski portal
26.6.2019.
zvonka radost
Pun Kazan na ognjištu Azimuta

Pun Kazan na ognjištu Azimuta

Kazan, glazbeni sastav iz Zagreba, večeras pjeva i svira u Azimutu. Pun Kazan, odnosno Kazan u punom sastavu se na novu pozornicu u  svojevrsnom šibenskom glazbenom ognjištu Azimutu  penje oko 22.30 sati. Svjetska, a naša world music skupina, sedmeročlani band s pratnjom je putovao s dva automobila iz Zagreba u Šibenik. Jedan im se pokvario nadomak odredišta, no sve je u redu: sretno su stigli. Nešto više o Kazanu, odnosno o frontwoman Dunji Bahtijarević možete doznati u intervjuu na Trisu. 

Kazan, world music bend iz Zagreba koji tradicijsku glazbu ovog dijela Balkana interpretira po svom guštu i ćeifu. Pritom nastoje osvježiti taj materijal, stare pjesme ogrnuti novim zvukom koji odražava individualne estetike članova benda kao i njihovu naklonjenost različitim žanrovima. Prvi album “Ružo” izlazi krajem 2018. godine za Geenger Records. Članovi Kazana dugo su aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni, te su sudjelovali i sudjeluju u radu bendova kao što su Afion, Mimika Orchestra, Sane, Kololira, Vibrica i drugi – kažu u Azimutu.

Tijekom godina se članstvo Kazana mijenjalo, ali je osnova ostala ista dok se posljednjih dvije godine članstvo ustalilo te sada Kazan djeluje u sastavu:
Dunja Bahtijarević (vokal), Lucija Stanojević (violina),  Tatjana Bijelić (flauta), Danijel Maoduš (gitara), Zvonimir Mikulandra (gitara), Marko Šturman (udaraljke) i
Sebastian Jurić (bas, kontrabas).

Mnogoljudni sastav treba platiti gorivo, nešto pojesti i spavati, pa će ulaznice za ovaj koncert koštati simboličnih 25 kuna.

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI