Neovisni novinarski portal
26.6.2019.
POLITIKA
Prosvjed zbog počasnog doktorata Milanu Bandiću/ Stjepan Perko: Boras je najsramotniji rektor u povijesti Sveučilišta!

Prosvjed zbog počasnog doktorata Milanu Bandiću/ Stjepan Perko:
Boras je najsramotniji rektor u povijesti Sveučilišta!

Još se zbrajaju i analiziraju odjeci prosvjedne akcije koju je inicirala glumica i scenaristica Jelena Veljača pod egidom #spasime, a evo već najave nove, s još zanimljivijom i intrigantnijom naslovnom porukom #sramimse. Tko se to i zašto srami? Doktorand zagrebačkog Sveučilišta Stjepan Perko i oni koji mu se pridružuju na Facebooku u potpori prosvjeda protiv dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Organizator prosvjeda, Perko,  kako javlja N1, najavio je okupljanje 26. ožujka, u pet do 12, na Trgu Republike Hrvatske, ispred zgrade Sveučilišta, pod motom “STOP nasilju nad sveučilištem”.

Perko je pozvao sve doktorande, studente i profesore zagrebačkog Sveučilišta da izađu na ulice i pokažu što misle o braku Milana Bandića i sramotnog rektora Borasa, kako se navodi u pozivu na prosvjed.

– Nakon Dragana Čovića, Sveučilište novim “nečasnim” doktorom osuđuje tisuće onih koji će se osjećati sramotno zbog svog rada i pripadajuće titule. Ovo Sveučilište je sramota! Rektor Boras, kojemu nije problematično prekrajati uvjete natječaja za vlastitu poziciju je najsramotniji Rektor u povijesti našeg Sveučilišta. Između svih, osam počasnih doktora Sveučilišta u Zagrebu su dobitnici Nobelove nagrade.”

Redom je riječ o velikanima Lavoslavu Ružički (1940.), Vladimiru Prelogu (1952.), Nielsu Booru (1958.), Robertu Robinsonu (1960.), Werneru Heiselbergu (1969.), Doroty Crowfood Hodkin (1969.), Jeanu Daussetu (1986.), Linusu Paulingu (1988.) i Albertu Fertu (2008.). Ujedno, naglašava Perko, prestižnu titulu dobio je i “naš najveći um Nikola Tesla”- ističe se u proglasu kojim se motivira na prosvjed.

Kao doktorand, zbog najavljene počasti gradonačelniku Milanu Bandiću, Perko izražava najdublju sramotu što je na doktorskom studiju Sveučilišta koje višestruko optuženom Bandiću ima namjeru iskazati ikakvu počast, a kamoli doktorsku. Stoga apelira na sve, doktorande, studente, profesore , ali i svu zainteresiranu javnost, da se priključe prosvjedu ispred Sveučilišta i pokažu “da nas ima”.


.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI