Neovisni novinarski portal
19.9.2020.
OTOK / PRIOPĆENJE
Obećanje: ‘Kaprijanima novo trajektno pristanište od idućeg ljeta’

Obećanje:
‘Kaprijanima novo trajektno pristanište od idućeg ljeta’

 – Kaprijanima novo trajektno pristanište od idućeg ljeta – obećava se u priopćenju Šibensko-kninske županije. Evo ga u nastavku:

U Gradskoj vijećnici danas je održana početna konferencija projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“ čiji je nositelj Lučka uprava Šibensko – kninske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 11 milijuna kuna od čega je čak 9,3 milijuna kuna financirano sredstvima Europske unije, 1,6 milijuna kuna je sufinancirano sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dok Lučka uprava Šibensko – kninske županije u projektu sudjeluje sa nešto više od 42 tisuće kuna.

Detalje okupljenima prezentirao je ravnatelj Lučke uprave Željko Dulibić istaknuvši kako će novi gat biti dugačak 55 metara, površine 330 metara kvadratnih te će omogućiti pristajanje trajekata dubljeg gaza koji su manje podložni utjecaju vjetrova, pa će Kaprijani biti bolje prometno povezani s kopnom. Čestica na kojoj će se graditi trajektni pristan nalazi se na pomorskom dobru i u obuhvatu je Lučkog područja kojim upravlja Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a locirana je oko 700 m sjeverozapadno od centra mjesta Kaprije.

Osnovni ciljevi projekta su poboljšanje prometne povezanosti otoka Kaprija sa gradom Šibenikom i ostalim otocima šibenskog arhipelaga, unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije, poboljšanje pristupa stanovnika Kaprija radnom mjestu, obrazovanju, medicinskim i kulturnim sadržajima te smanjenja prometnog zagušenja i buke kao i unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije.

Na konferenciji su također sudjelovali i šibensko – kninski župan Goran Pauk, zamjenici gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i Paško Rakić te Tvrtko Lovrić predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vjerujemo da ćemo ovim projektom poboljšati kvalitetu života Kaprijana te osigurati da im bude dostupno sve ono što je dostupno i stanovnicima na kopnu.“ kazao je okupljenima u svom pozdravnom govoru župan Pauk.


VEZANE VIJESTI