Neovisni novinarski portal
23.2.2020.
priroda i društvo
Mogu li poljoprivrednici, ribari i nacionalni parkovi biti u slozi i suradnji?

Mogu li poljoprivrednici, ribari i nacionalni parkovi biti u slozi i suradnji?

Mogu li poljoprivrednici, ribari i nacionalni parkovi biti u slozi i suradnji? U Parku prirode Vransko jezero smatraju da mogu, pa pozivaju na radionicu „Poticanje suradnje poljoprivrednika, ribara i nacionalnih parkova/parkova prirode“ koja će se održati u četvrtak, 28. ožujka 2019. u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru a vodit će je Robert Bačac, mag.oec.

Kako kažu, kroz radionicu će se obuhvatiti sljedeće teme: Modeli suradnje poljoprivrednih proizvođača i NP/PP kroz integrirani pristup, Modeli financiranja razvoja turističkih proizvoda za OPG-ove, Brendiranje poljoprivrednih proizvoda te Kako Park prirode i poljoprivrednici zajedno mogu osmisliti ponudu ruralnog turizma.

Pozivaju sve zainteresirane da se prijave  putem e-maila: bios@pp-vransko-jezero.hr ili na broj mobitela: 099/596 84 61.

Radionica se provodi u sklopu projekta „Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd“ koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, a partneri su Grad Biograd na Moru, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split i Hrvatska gorska služba spašavanja. Ukupna vrijednost projekta je 21.787.053,37 kn, od čega su ukupno prihvatljivi troškovi 15.007.949,37 kn.

Za bespovratno sufinanciranje odobrena su sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 12.756.756,96 kn, dok je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira projekt u iznosu od 1.400.756,25 kn. Trajanje projekta je do 04. veljače 2021. godine. Cilj projekta je doprinijeti održivom razvoju lokalnih zajednica i njihovih ekonomija održivim korištenjem i aktiviranjem iznimnih vrijednosti i potencijala prirodne baštine na širem području Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

Tags:

VEZANE VIJESTI