Neovisni novinarski portal
15.7.2020.
iz š'benika / PRIOPĆENJE
Grad Šibenik: 155.000 kuna za program „Idemo do grada“

Grad Šibenik:
155.000 kuna za program „Idemo do grada“

Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika osigurali su ukupno 155.000 kuna za realizaciju 14 najkreativnijih manifestacija, koje će se tijekom 2019. održati u sklopu programa „Idemo do grada“, kako javljaju u priopćenju:

„Kako bi se fokus sadržaja usmjerio u stari dio grada, ove su godine po prvi puta sredstva dodijeljena manifestacijama u predsezoni, odnosno u mjesecu ožujku, travnju i svibnju te posezoni, odnosno u mjesecu listopadu i studenom.“, kazao je direktor Turističke zajednice Dino Karađole.

Grad Šibenik već je definirao neke od mjera za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre, a sada je u sklopu cijelog projekta želja kroz manifestacije oživjeti staru gradsku jezgru.

 „Cilj nam je učiniti staru gradsku jezgru Šibenika poželjnim mjestom za poslovanje, kupnju i provođenje slobodnog vremena stanovnika, ali i svih ostalih posjetitelja kroz različite kreativne aktivnosti i manifestacije. Iznimno mi je drago što smo novčana sredstva ove godine dodijelili manifestacijama koje se odvijaju izvan sezone čime ćemo dodatno obogatiti turističku ponudu grada i produžiti boravak naših gostiju“, poručio je gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa „Idemo do grada“ u 2019. godini za područje stare gradske jezgre raspisala je Turistička zajednica grada Šibenika u siječnju ove godine, a rezultate natječaja možete pronaći OVDJE.

Tags:

VEZANE VIJESTI