Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
POLITIKA
Ilustracija: Predsjednica RH  (foto Facebook)

Predsjednica Hrvatske danas je iz Zagreba doputovala u posjet Zagrebu

Ilustracija: Predsjednica RH (foto Facebook)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, države u kojoj je glavni grad Zagreb, danas posjećuje Zagreb u koji je doputovala iz Ureda predsjednice RH koji se također nalazi u Zagrebu. Prvo je otišla u posjet zgradi zagrebačke gradske uprave koja se također nalazi u Zagrebu, a u kojoj su je dočekali gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Zagrebačke skupštine A. Mikulić, dok su im zaposlenici gradske uprave razdragano mahali i pljeskali s unutarnjih balkona zagrebačke gradske uprave. Predsjednica RH je u svojem prvom obraćanju među najvećim uspjesima zagrebačke gradske uprave istakla i slučaj u kojem je jedan zagrebački restoran dobio tzv. Michelinovu zvjezdicu.

“Nakon 20 izmještenih ureda, Poreč, Ilok… danas sam željela u ovom gradu kojem živim vidjeti projekte. Želim čestitati na postignućima koje grad zagreb postiže u europskim i svjetskim okvirima. Čini mi se da je posljednji uspjeh ulazak u Michelinov vodič. Veseli me posjet pametnoj sobi, posebno se veselim susretu s obrtnicima. U tim obrtničkim zanimanjima postoji puno deficitarnih zanimanja i nedostaje im radne snage. Ja vam želim još puno uspjeha, želim da još više razvedrimo lice građana izgradnjom fasada… Želim da naš lijepi Zagreb, koji je jedan od naljepših i najčišćih gradova Europe još više zasja” rekla je predsjednica države Hrvatske, kako javlja Facebook stranica Milan Bandić gradonačelnik Zagreba.

Izgleda da će predsjednica obići i centar Zagreba, Jelačićev trg, te Tkalčićevu ulicu koja je od njezina zagrebačkog sjedišta udaljena preko 1700 metara zračne linije.

Evo koji su raspored posjeta Zagrebu zacrtali u Uredu predsjednice RH.

Ilustracija: Predsjednica RH (foto Facebook)

10:15

Posjet Predsjednice Republike pametnoj sobi u Gradskoj upravi Grada Zagreba

 

10:45

Obilazak Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) (Zagrebački velesajam, Paviljon 12, Avenija Dubrovnik 15)

 

12:10

Obilazak naselja Podbrežje – zagrebački model stanogradnje s pratećom izgradnjom komunalne i društvene infrastrukture

 

12:50

Obilazak centra grada (Radićeva ulica od Trga bana Josipa Jelačića/Tkalčićeva ulica)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI