Neovisni novinarski portal
15.7.2020.
POLITIKA
Ministar Ćorić potvrdio: Nella Slavica nova je ravnateljica Nacionalnog parka “Krka”

Ministar Ćorić potvrdio:
Nella Slavica nova je ravnateljica Nacionalnog parka “Krka”

Ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić večeras je u Šibeniku potvrdio kako je Nella Slavica nova ravnateljica JU Nacionalni park “Krka”. Na naše pitanje da nam službeno potvrdi informaciju o njenom izboru, Ćorić je odgovor započeo sa čestitkom Slavici na novoj funkciji.

-Povjerenstvo Ministarstva zaštite okoliša i energetike nakon provedenih razgovora sa šest kandidata utvrdilo je da je gospođa Slavica najpogodniji kandidat za funkciju, kazao je nam je Ćorić nakon obilježavanja 29. obljetnice HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Ćorić joj je i zaželio da nastavi projekte koji su započeti u mandatu njezinog prethodnika Krešimira Šakića.

-Njemu zahvaljujem na suradnji, ona je bila jako dobra u zadnjih godinu i pol. Gospođi Slavici, temeljem entuzijazma koji je pokazala prilikom razgovora i u svom programu te temeljem svega onoga što je dosada učinila, želim uspješnu karijeru na mjestu ravnateljice Nacionalnog parka Krka, dodao je Ćorić.

Podsjećamo kako je fotelja ravnatelja uspješnog i profitabilnog Nacionalnog parka Krka bila privlačna za mnoge uključujući i Josipu Rimac, državnu tajnicu u Ministarstvu uprave i bivšu kninsku gradonačelnicu. O njoj se isprva govorilo kao o najizglednijoj kandidatkinji. No kako je mogućnost postavljanja Josipe Rimac na čelo NP Krka  izazvala negativnu reakciju javnosti, brzo su se počeli  pojavljivati “neutralni” kandidati koji iza sebe nemaju “repova”. Čim su se u javnosti počela isticati imena ravnateljice šibenskog Studentskog centra Nelle Slavice i ravnateljice Opće bolnice Šibenik, Sanje Jakelić, bilo je, pa gotovo, izgledno kako će izbor pasti na jednu od njih dvije. Još uvijek aktualnom ravnatelju Krešimiru Šakiću koji se također prijavio nitko nije davao realnu šansu za reizbor, jer…zna se.

Nella Slavica je diplomirana ekonomistica koja ima i dodatno zvanje specijalista za zaštitu okoliša, voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, certifikat u području javne nabave (stručnjak za javnu nabavu), zvanje službenika za zaštitu osobnih podataka, te certifikat assistant trainera u programu Curriculum GlobALE za jačanje kompetencija andragoških djelatnika. Na mjesto ravnateljice Studentskog centra došla je iz Zadra gdje je radila u jedriličarskom društvu Uskok.

 

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI