Neovisni novinarski portal
19.6.2019.
POLITIKA
Šuma se nalazi u crvenom krugu (foto Google Earth)

Sezonska rasprodaja:
Grad Biograd prodaje 9600 m2 građevne šume po 193 eura ‘kvadrat’

Šuma se nalazi u crvenom krugu (foto Google Earth)

Sezonska rasprodaja: Grad Biograd prodaje 9600 četvornih metara šume, a koja je ranije prenamijenjena u građevno zemljište ‘za gradnju objekata mješovite namjene, pretežito stambene, višestambene gradnje’ i to po početnoj cijeni od – 1440 kuna ili 193 eura po ‘kvadratu’.  Naime, kako to obično rade lokalne vlasti u Hrvatskoj kada ne žele ‘opterećivati’ i ‘uznemiravati’ građane informacijama o nekim ključnim potezima koji se tiču zajedničke imovine i budućnosti zajednice, i Grad Biograd je ovaj natječaj za prodaju vrijednog zemljišta koje je oko 437 metara udaljeno od plaže Dražice, na katastarskoj čestitci 3020/1 (Mala Granda, uz Bilogorsku ulicu), objavio – uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno 21. prosinca. Dakako, u vrijeme dok je pučanstvo zabavljeno sarmama, pečenim mesom, kolačima, ukrašavanjem drvaca, ceremonijama, misama, kobasicama, pjenušcima i proslavama.

Tako je i gradonalčelnik Biograda, diplomirani inžinjer agronomije Ivan Knez potpisao dokument nazvan Javni natječaj radi prodaje  zemljišta u Biogradu na Moru, a koji možete pročitati u cijelosti ako kliknete na ovu poveznicu na stranice Grada Biograda.

Predmet prodaje

(oznaka zemljišta)

Zemljišnoknjižni uložakNamjenaPovr.Početni iznos kupoprodajne cijene /m2Jamčevina (5% početne cijene)
Kat. čest. br. 3020/1zk. ul. broj 10120 k. o. Biograd na MoruNamjena Mv (mješovita namjena, pretežito stambena, višestambena gradnja)9.600 m21.440,00 kn/m2691.200,00 kn

 

Eto prilike da kupite šumu, posječete je i na njenom mjestu sagradite apartmansko naselje kojime ćete dodatno uništiti gradske zelene površine i pomoći daljnjem opterećenju biogradske infrastrukture (kanalizacije itd.), ali da usput  zajedno s građevinskim poduzetnicima i njihovim ortacima zaradite štogod novca. Požurite, rok ističe…

– Ponude se predaju neposredno u pisarnici Gradske uprave Grada Biograda na Moru, Trg kralja Tomislava 5, ili se šalju poštom, preporučeno, u zatvorenoj omotnici s naznakom “Ponuda za kupnju nekretnine M. GRANDA (145/2018) – ne otvaraj “, na adresu Grad Biograd na Moru, Trg kralja Tomislava 5, 23210 Biograd na Moru. Rok za podnošenje ponuda  traje do 21. siječnja 2019. godine u 12,00 sati. Otvaranje ponuda obavit će povjerenstvo u Gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru, Trg kralja Tomislava 5, dana 21. siječnja 2019. godine s početkom u 12,00 sati – piše u tom natječaju.

Bit će zanimljivo doznati tko je sretni dobitnik, te hoće li se taj zemljišta domoći ikakve rodbinske, kumske, stranačke, poslovne ili ine veze s vlastodršcima na lokalnoj ili državnoj razini.

Akcija.

Još malo pa nestalo.

Šuma se nalazi u crvenom krugu (foto Google Earth)

Čestica koja se prodaje je osjenčena (foto: printscreen oss.uredjenazemlja.hr)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI