Neovisni novinarski portal
1.3.2021.
POLITIKA
Ministar Krstičević u “teškom poslu” i na teškim mukama zbog nesuđenih Baraka…

Ministar Krstičević u “teškom poslu” i na teškim mukama zbog nesuđenih Baraka…

Pokušaj “spašavanja vojnika ( i ratnika) Krstičevića” u jednoj hrvatskoj dnevnoj novini, u najmanju je ruku ruganje zdravoj pameti. Opet se pojavljuju novi dokumenti, i to iz 2017., u kojima se, tobože, dokazuje kako je američka strana odobrila prodaju izraelskih F-16 Barak Hrvatskoj, implicira se čak i da je američko veleposlanstvo zagovaralo izraelsku, a State Department grčku ponudu, i uporno pokušava reći da ministar obrane Damir Krstičević ništa nije kriv i ni u čemu nije pogriješio. Posao je pukim slučajem propao. Jer je Izrael zakazao . A ne vojnik i ratnik Krstičević. Nota bene, ministar…

Stvar je u tome da je Damir Krstičević žalosno nesposoban i potkapacitiran za ministra obrane. I tko mu želi dobro, savjetovat će mu da odstupi i da više ne sramoti ni sebe, ni Vladu ( ako je to još uopće moguće kod ovolikog multipliciranja afera i negativnih pokazatelja njezinih učinaka koji su Hrvatsku prikovali za europsko dno). Naposljetku, da hrvatskim građanima ne stvara nove troškove i nove obaveze koje se izravno reflektiraju na njihov sve jadniji život.

Ministar je danas s premijerom boravio u Pločama, a s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Mirkom Šundovom obišao je vojarnu “116. brigade HV-a”. To mu ide najbolje. I najmanju štetu proizvodi. Makar vidljivu…
Ali, gdje god išao, ministra Krstičevića prati njegova nesuđena izraelska eskadrila Baraka, pa je tako bilo i na hrvatskom jugu. I dok je premijer konstatirao da posao nabave borbenih aviona nije uspio, o čemu se upravo dovršava temeljta analiza s kojom će pred Sabor, povodom SDP-ove interpelacije, ne bi li objasnili zašto je do toga došlo, ministar je opet imao “govor radi govora” koji je postao njegova standardna javna komunikacija.

-U procesu koji je vrlo složen, nema teže stvari nego nabaviti višenamjenski borbeni avion, uključeno je jako puno ljudi. Vidjeli ste prije procesa da smo koristili iskustva drugih, vidjet ćemo sve što se tiče procesa, stavit ćemo sve u saborsku raspravu. Nakon tog dijela vidjet ćemo… Jako je puno dokumenata, izazova. Jako je puno problema oko posla. Ne znam- mucao je ministar , inače sasvim “fokusiran na jačanje vojske”, a ne na dokumente sračunate na njegovo “iskupljenje”.

Kao da je digao ruke od starih i novih borbenih aviona, ili je možda upozoren da manje priča. Ako mu je to premijer preporučio, dobro je učinio, a još bolje bi napravio da mu se zahvali na uslugama i pošalje ga na “zasluženi odmor ratnika”. Gdje je, uostalom, već bio nakon Mesićevog umirovljenja.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI