Neovisni novinarski portal
18.9.2020.
životinje i ljudi
Biskup lovac Hezjak (foto Križevačko-bjelovarska biskupija)

Lovac koji je upucao lovca je – biskup

Biskup lovac Hezjak (foto Križevačko-bjelovarska biskupija)

Kada smo izvještavali o sve češćim nesrećama u kojima lovci međusobno pucaju jedni u druge u lovu gađajući divlje životinje  (pogledajte naš tekst), nije bilo potvrđeno kako slučaj ranjavanja u Lipovljanima ima veze s visokopozicioniranim crkvenjenjakom, tj. biskupom. Naime, pokazalo se kako je u petak ujutro 33-godišnjeg lovca upucao 58-godišnji bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Unatoč tome što policija nije iznosila detalje, vijest se proširila među njegovom pastvom i šire.

Zato su danas, tri dana poslije ozbiljnog oružanog incidenta, reagirali iz  Biskupijskog ordinarijata u Bjelovaru, i to šturim priopćenjem.

-Biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak, 11. siječnja 2019. u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca. Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak – piše i tom priopćenju, u kojem pak opet ne piše izričito kako je upravo biskup skrivio ranjavanje, a ne samo ‘sudjelovao u lovu‘.

Policija je, dakako po službenoj dužnosti,  kazneno prijavila biskupa Huzjaka ‘zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom’.

Ostaje pitanje je li prikladno da tzv. duhovnik visoko pozicioniran u katoličkoj crkvi, za kojega kažu kako je ‘strastven lovac’, te koji ‘na poslu’ propovijeda propovijeda nauk Isusa Krista, u slobodno vrijeme puca iz lovačkih pušaka u životinje.

Biskup lovac Hezjak (foto Križevačko-bjelovarska biskupija)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI