Neovisni novinarski portal
5.6.2020.
FILM / KULTURA
Iz filma Sam samcat

Film Bobe Jelčića “Sam samcat” otvara novu sezonu Kinokluba Šibenik

Iz filma Sam samcat

Kinoklub Šibenik ovogodišnji program započinje s programom Šibenska premijera i novim filmom Bobe Jelčića ”Sam samcat”.

Nakon svjetske premijere na 24. Sarajevo Film Festivalu, međunarodne premijere na Eastern Neighbours Film Festivalu u Nizozemskoj te hrvatske premijere na Zagreb Film Festivalu, film Sam samcat redatelja Bobe Jelčića, 17. siječnja kreće u redovnu kinodistribuciju diljem zemlje. Film će se prikazivati u art-kinima i malim nezavisnim kinima, a u Šibeniku njegovu projekciju Kinoklub najavljuje za 16.siječnja u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u 20 sati.
Film Sam samcat Bobe Jelčića prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, nakon razvoda braka. Marko gotovo nikada nije sam: sa svih ga strana okružuju obitelj, prijatelji i kvartovski dušebrižnici. No najmanje kontakta ima s osobom koju voli najviše – sa svojom kćeri koja živi s majkom. Dijete je dodijeljeno majci na skrbništvo, a otac želi da majka i on dobiju jednaku količinu vremena koje će provoditi s djetetom. To je ono što tišti glavnog junaka, a birokratska i administrativna šuma mu samo otežavaju ionako tešku emocionalnu situaciju. Kada pokrene postupak da mu se odobri češće viđanje djeteta, Marko ulazi u svijet socijalne službe u raspadu. Njegova snažna očinska ljubav ujedno je izvor njegove patnje, ali i najveće radosti.
-Film je priča o nečemu što se događa svakodnevno i svuda je oko nas, a da toga često puta nismo svjesni. To su posljerazvodni procesi u kojim se pokušavaju održati krhotine obitelji. Kad ono što je nekad bilo privatno i intimno postaje administrativna činjenica. Ostaju još samo zakoni i institucije koje su često nemoćne i male pred problemima koji im dolaze, kaže redatelj Bobo Jelčić.
Pored glavnog glumca Rakana Rushaidata uloge tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Izudin Bajrović, Nikša Butijer, Dejan Đonović i brojni drugi.
Uz glumačku ekipu na filmu je kao pomoćnik redatelja radio Radivoje Andrić, koji je s Jelčićem već surađivao i na filmu Obrana i zaštita, a koji je domaćoj publici možda poznatiji kao redatelj kultnih Munja. Producentica filma je Zdenka Gold, a koproducenti su Annemiek van Gorp, René Goossens, Alem Babić, Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić i Ivan Marinović. Film je u distribuciji Pari Pikule.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI