Neovisni novinarski portal
4.7.2020.
GRAĐANI / POLITIKA
Mislav Kolakušić/Foto:TRIS/J.Krnić

Udruga Antikorupcija upisala 20 tisuća članova

Mislav Kolakušić/Foto:TRIS/J.Krnić

Nakon dva mjeseca terenskog rada i predstavljanja projekta “Hrvatska bez korupcije”, sudac Mislav Kolakušić kaže kako je u svoju udrugu Antikorupcija upisao 20 tisuća članova.

Uz njih se Antikorupciji pridružilo i nekoliko tisuća volontera, a te brojke pokazuju da postoji kritična masa za promjene u hrvatskom društvu, pohvalio se predsjednik udruge, Mislav Kolakušić.
– Republika Hrvatska desetljećima je sustavno uništavana i osiromašena, a korupcija se proširila na sve segmente društva i dovela nas do dna. To potvrđuju i statistički podatci koji govore da smo trenutačno među najsiromašnijima u Europskoj uniji. Upravo zbog toga iznimno je ohrabrujuća činjenica da smo u udruzi Antikorupcija u svega šezdesetak dana okupili 20 tisuća članova te 5 tisuća volontera. Smatram da je ta brojka u Hrvatskoj, u kojoj je posljednjih godina građansko društvo gotovo u cijelosti zanijemilo, sjajan rezultat. Bez aktivnih građana ne može doći do promjena, a ova potpora pokazuje da postoji kritična masa koja je spremna aktivno pridonijeti početku promjena i te se promjene upravo počinju događati.
Nakon što je udruga, kako kaže Kolakušić, prikupila nužnu pokretačku snagu, počinju s konkretnim potezima: pružanje pravne pomoći svima koji nadležnim institucijama žele prijaviti korupciju, a obrađuju se i podaci o korupcijskim djelima na svim razinama društva.
U “uređenoj” državi kao što je Hrvatska, za udrugu Antikorupcija, rekli bismo-posla na pretek  i to na “neodređeno vrijeme”.
O ciljevima udruge Antikorupcija, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mislav Kolakušić, je govorio u nedavnom intervjuu za TRIS , a pritom nije krio svoje političke ambicije iako nije bio konkretan o svom budućem političkom angažmanu. No okupljanjem 25 tisuća simpatizera zasigurno je dobio “vjetar u leđa” pa će biti zanimljivo vidjeti kako će to valorizirati te hoće li Antikorupcija “živjeti” neovisno o političkoj budućnosti svog predsjednika.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI