Neovisni novinarski portal
13.7.2020.
HRVATSKA / POLITIKA
Radnička fronta u utrci za Pantovčak: Katarina Peović, kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske

Radnička fronta u utrci za Pantovčak:
Katarina Peović, kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske

Radnička fronta će sudjelovati na predsjedničkim izborima, najavljuje, sa svojom kandidatkinjom- Katarinom Peović. Katarina je, nakon Marka Vučetića, nezavisnog saborskog zastupnika,koji je objavio “uvjetnu kandidaturu”, još jedna kandidatkinja spremna suprotstaviti se Kolindi Grabar Kitarović u utrci za Pantovčak. Katarina je doktorica znanosti i docentica na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, i jedna od rotacijskih zastupnica Radničke fronte u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, istaknuta intelektualka i dugogodišnja politička teoretičarka i aktivistica lijeve političke opcije, autorica dviju knjiga.

Radnička fronta će svoju kandidatkinju za šeficu države službeno predstaviti na konferenciji za novinare 21. siječnja 2019. zajedno s programom Demokratskog socijalizma za 21. stoljeće.
– Na izborima smo se odlučili sudjelovati kako bismo zastupali direktno-demokratske modele participacije većine u javnim politikama- politiku za narodnu većinu, a ne bogatu manjinu- navodi se u izjavi za javnost Radničke fronte.
Jesmo li danas spremni oduzeti političku i ekonomsku moć bogatoj manjini “200 obitelji”, ili ćemo nastaviti tonuti još dublje prema spaljenoj zemlji pod vlašću ekonomske i političke oligarhije? To su, kažu u RF-u, ključna pitanja danas u Hrvatskoj, a naša budućnost će, poručuju, ovisiti o tome kako ćemo na njih odgovoriti.
Predsjednička funkcija u hrvatskom političkom sustavu je, ističu, protokolarne naravi, bez realnih ovlasti, i predstavlja značajan trošak ( samo plaća predsjednice i troškovi njezina ureda iznose preko 42 milijuna kuna ). – Demokracija se treba zbivati u praksi i u obliku demokratskog protagonizma, gdje političari i političarke trebaju poticati sve ljude da politički djeluju. To je danas- smatraju u RF-u – većini naroda onemogućeno jer veliki dio živi na granici siromaštva brinući se jedino za osnovnu egzistenciju.
Svoj ulazak u predsjedničku kampnaju RF najavljuje od 21. siječnja, kako kažu , za narod i demokratski protagonizam, refediniciju troškova predsjedničke funkcije i usmjeravanje sredstava u socijalne svrhe, a sve pod motom “za narodnu većinu, a ne bogatu manjinu”.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI