Neovisni novinarski portal
25.1.2021.
GOSPODARSTVO / GRAĐANI
Bob

Prvi poduzetnički koraci:
Preko boba do zvijezda

Bob

Neumorna Ekološka udruga „Krka“ Knin uz pomoć sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja započela je s provedbom projekta „Prvi poduzetnički koraci“ u suradnji sa Srednjim školama Lovre Montija i Kralja Zvonimira iz Knina te Udrugom mladih „Mladi u EU“ iz Šibenika.

Ovoga puta je jezgra njihovog novog projekta zrno boba. Naime, slijede radionice o društvenom poduzetništvu, tisak brošura o društvenom poduzetništvu, edukacija učenika o sjetvi, uzgoju i preradi boba, nabavka opreme i uređenje školskog staklenika, sadnja i uzgoj boba te prerada boba, osmišljavanje kampanje za prodaju proizvoda, prodaja presadnica preko školske zadruge „Trgoflores“, izrada knjige recepata te organizacija Sajma boba. 

Bob

Projekt kojega možemo nazvati i ‘preko boba do zvijezda‘ tako će nizom korisnih saznanja zasigurno nekome pomoći da uz pomoć te mahunarke sagradi svoje poduzetničko carstvo ‘na zrnu boba’.

– Na inovativan način potičemo i educiramo učenike srednjih škola na razvijanje poduzetničkog duha te stvaramo preduvjete za nastavak ovog i sličnih projekta za buduće generacije. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje prirode i društva da nam se priključe, pomognu i razmijene kulinarska iskustva te nam pošalju svoje recepte jela koje sadrže bob za knjigu recepata o bobu na e-mail udruge: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr. Imena osoba koje nam dostave recepte biti će naznačena ispod recepta u knjizi recepata od boba. Zašto baš bob? Smatramo da je ta neizmjerno zdrava namirnica, nepravedno zapostavljena. Kako bi je pokušali vratiti na visoko mjesto u prehrambenom lancu,koje joj zasluženo pripada, u sklopu provedbe projekta izdat ćemo knjigu recepata jela od boba – vele u EUKK-i.

Inače, znanja stečena o tome kako na pametan i maštovit način postati poduzetnica i poduzetnik uz pomoć boba, danas-sutra će se moći primjeniti i na neke druge povrtnice, žitarice, mahunarke, voće, sireve i drugo što uspijeva u kninskom i drugim krajevima Hrvatske.

Jelo od boba

 

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI