Neovisni novinarski portal
19.6.2019.
književno / ptičice
‘Ptice Hrvatske i Europe’ dolijeću u Šibenik

‘Ptice Hrvatske i Europe’ dolijeću u Šibenik

Šibenska Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” i udruga Biom pozivaju na večerašnje (11. prosinca) predstavljanje  knjige Ptice Hrvatske i Europe, odnosno hrvatskog izdanja tzv. “Collinsa”, najpoznatijeg priručnika o pticama u izdanju udruge Biom u 18 sati u multimedijalnu dvoranu knjižnice. Urednik Vedran Lucić će predstaviti knjigu i održati informativno predavanje o praktičnom korištenju knjige u promatranju ptica. O knjizi smo pisali i ranije, pa ako vas zanima nešto više o njoj odlepršajte na ovu poveznicu: Ptice Hrvatske i Europe: Knjiga koja leti i cvrkuće.

Riječ je o hrvatskom izdanju najuspješnijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od 1.100 000 primjeraka i na 22 jezika, Collins Bird Guide, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mullarney i Dan Zetterström. Knjiga je namijenjena kako vrsnim ornitolozima, tako i početnicima, zaljubljenicima u ptice i prirodu, učenicima, profesorima i svima koji bi željeli saznati više o čarobnom svijetu ptica koji nas okružuje. Priručnik Ptice Hrvatske i Europe na 440 stranica donosi preko 4000 ilustracija svih hrvatskih i europskih ptica. U knjizi se nalaze informacije neophodne za prepoznavanje svih vrsta ptica Hrvatske u svako doba godine te tekstovi o izgledu, veličini, staništu, rasprostranjenosti i te glasanju ptica.

Inače ovo predstavljanje se priređuje zahvaljujući Udruzi Biom koji se predstavljaju kao zaljubljenici u prirodu okupljeni u jednoj od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj, što po svojem  djelovanju i posvećenosti  zaštiti prirode zasigurno jesu.

-Naša misija je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Predstavnik smo Hrvatske u BirdLife International, najvećoj svjetskoj mreži za zaštitu ptica i prirode. Bavimo se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okupljamo zaljubljenike u prirodu, organiziramo volontiranja, educiramo djecu, mlade i odrasle, provodimo istraživanja te zagovaramo promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Ukoliko nam se želiš pridružiti u aktivnostima koje provodimo ili podržati naš rad, postani član ili volonter Udruge Biom!  – kažu u Biomu.

Sova (foto FB/Biom)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI