Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
GRAĐANI / IZDVOJENO
Lampioni dobrote i solidarnosti s invalidnim osobama prekrili šibensko nebo

Lampioni dobrote i solidarnosti s invalidnim osobama prekrili šibensko nebo

Šibenčani nikad ne zakažu kad su u pitanju humanitarne akcije. Tako je bilo i u nedjelju navečer, kad je s rive pušteno u zrak više od tisuću lampiona u povodu humanitarne akcije “Šibenik daruje”  za osobe s invaliditetom i udrugu “Aurora”.

Prepuna šibenska riva zagledana u nebo puno svijetlećih “krijesnica dobrote” bila je doista spektakularan prizor. Lampioni su se mogli nabaviti u Parkiću Adventure i na rivi, a stajali su 30 kuna.

Puštanju lampiona prethodila je i humanitarna tombola, a sav prihod od nje išao je za udrugu Aurora, odnosno za oboljele od cerebralne i dječje paralize, kao i druge osobe s invaliditetom, te za izgradnju lifta na bazenu u gradskom predjelu Crnica.

Šteta da je ova iznimna humanitarna akcija nakratko pokvarena intervencijom vatrogasaca zbog zalutalog lampiona koji je umjesto u nebo poletio ravno do jedne palme i zapalio je. Srećom, sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica, a lampioni su nastavili letjeti visoko nebom šireći dobrotu i solidarnost građana Šibenika svemirom.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI