Neovisni novinarski portal
22.9.2020.
DJEČICA / GRAĐANI
Plakat humanitarne akcije

Djelima volimo Imotski:
Darujemo i darujmo ‘Slavi Raškaj’

Plakat humanitarne akcije

‘Volim Imotski’, inicijativa koja podsjeća na iznimne ljepote i znamenitosti Dalmatinske Zagore i imotskog kraja, a ujedno i prvi imotski (a svjetskionline dućan imotskim suvenirima, daruje i poziva na darivanje. U humanitarnoj akciji radnog naziva Djelima volimo Imotski: Darujemo ‘Slavi Raškaj’, projekt ‘Volim Imotski’ donira imotskom Centru za odgoj i obrazovanje ‘Slava Raškaj’ na Kamenmostu deset posto prihoda koje prodajom suvenira ostvari do 31. prosinca ove godine.

Inače, Odjel splitskog Centra ‘Slava Raškaj’ na Kamenmostu brine o jednoj od najranjivijih skupina, 50-ak djece Imotske krajine s poteškoćama u razvoju.

-Volim Imotski nastao je, kao što ime i kaže, iz ljubavi prema Imotskom, Imotskoj krajini, njezinim ljudima i običajima. Upravo nas je to potaklo da među nama pronađemo one kojima je pomoć najpotrebnija i podržimo ih. Vjerujemo kako je ovo samo početak jedne lijepe godišnje tradicije – kaže o donacijama Helena Puljiz, inicijatorica projekta Volim Imotski, koja je, dakako, Imoćanka, široj javnosti poznatija kao cijenjena novinarka.

‘Bodić’ (foto Volim Imotski)

Od uporabnih predmeta koji svakodnevno podsjećaju na najljepši grad Dalmatinske Zagore, pa do autorske reinterpretacije baštine, želimo ovim projektom i Imoćanke i Imoćane i njihove goste, prijatelje, partnere, susjede… sve ljude dobre volje, podsjetiti na dva puna jezera razloga zašto volimo Imotski, kažu Imotskoljupci.

Body za bebe ‘Made in Imotski’, set za otvaranje vina, naljepnice za vaš imotski auto (‘mercedes’ op.a.), privjesci za ključeve, slušalice, bedževi, podmetači za pića, majice, magneti za frižidere, USB memorijski stickovi, šalice, notesi, kemijske olovke.. nema šta nemaju u virtualnom dućanu ‘Volim Imotski’. Dakako, na svakom od navedenih uporabnih predmeta i suvenira piše: Volim Imotski.

Majica… (foto: Volim Imotski)

– Na junačkim prsima najljepše je srce imotsko! U našoj mekanoj, pamučnoj majici nećete ostati neprimijećeni bilo da je odjenete u kombinaciji s trapericama, odijelom ili trenirkom. Paše svim naraštajima, u svim godišnjim dobima, na svim krajevima svijeta – šaljivo nude mušku T-shirt majicu s natpisom ‘Volim Imotski’.

Ova inicijativa će zasigurno razgaliti mnoge Imoćane koji su ‘na svim krajevima svijeta’, a možda će neke i podsjetiti koliko vole svoj Imotski te ih odvratiti od eventualne namjere da napuste Imotski i Hrvatsku zbog odlaska u Njemačke, Irske itd.

– Svi sve znaju o Imotskom. Ili barem tako misle. Ali, osim samih Imoćana, koji su baš svakome na neki način obilježili život, malo tko zapravo zna za čarobnu ljepotu Crvenog i Modrog jezera, za Vile, Vilenjake i Vukodlake, Dva oka i Galipovac, Vrljiku i sve druge ljepote koje nam je priroda podarila. Nije dovoljno znano ni bogatstvo imotske povijesti, duha, kulture i tradicije. Vrijeme je da to promijenimo. I zato: Volim Imotski – veli Helena Puljiz.

Plakat humanitarne akcije

Ilustracija, arhiva  (foto: Centar ‘Slava Raškaj’)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI