Neovisni novinarski portal
12.8.2020.
POLITIKA
Afera savjetnik : Je li Radeljić sebe već vidio i u Vladi?

Afera savjetnik :
Je li Radeljić sebe već vidio i u Vladi?

Šef Sabora, HDZ-ov glavni tajnik Gordan Jandroković, odlučio se uključiti u “aferu savjetnik”, i to žestokim optužbama na račun smijenjenog savjetnika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Mate Radeljića . Jandroković, kako piše Jutarnji list, Radeljićevo priopćenje javnosti, koje je skandaliziralo cijelu Hrvatsku, drži neprimjerenim dovođenjem u pitanje odluke predsjednice, a pozivajući se na medijske napise, otpužuje ga i za sustavno provociranje sukoba između premijera, Vlade i šefice države.

Mate Radeljić (foto: predsjednica.hr)

Smatra u najmanju ruku neobičnim da jedan savjetnik na ovakav način javno problematizira odluku KGK da ga razriješi, i ponaša se, kaže Jandroković, kao dužnosnik s izbornim legitimitetom, iako ga je imenovala predsjednica, koja ga ima pravo i razriješiti.

Kao poseban fenomen, dosad neviđen u hrvatskoj politici, navodi uvjetovanje pozicije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ostankom njezinog savjetnika, što zagovara dio medija koji je i prije ovog skandala poticao sukobe Banskih dvora i Pantovčaka.

Na Jandrokovićeve optužbe reagirao je i ražalovani savjetnik Radeljić koji je za Dnevnik.hr izjavio: -Tko o čemu, Gordan Jandroković o izbornom legitimitetu. Moraš biti velika ‘faca’ da s 808 glasova postaneš predsjednik Hrvatskog sabora- uzvratio je.

Komentirao je i tvrdnje objavljene u tjedniku Nacional kako je imao ambicije postati potpredsjednik Vlade i ministar policije, da je de facto planirao državni udar…

Nacional piše kako je Radeljić dvaput nagovarao predsjednicu Republike da odstupi s dužnosti i preuzme HDZ, smijeni Plenkovića i zauzme njegovu premijersku poziciju, što bi njemu ( Radeljiću ) otvorilo prostor za manipulacije Vladom, kako je to činio i u Uredu predsjednice. Navodi se da je pokušao prijetnjama predsjednici Kolindi Grabar Kitarović spriječiti svoje razrješenje, radi čega se u aferu umiješala SOA, što je Radeljić iskoristio kako bi svojim osvetničkim priopćenjem diskreditirao i “službu” i predsjednicu.

Na takve tvrdnje Radeljić je za N1 izjavio:- Priča oko planiranja državnog udara je fake news s ciljem da me se kompromitira. Ja sam sve što sam imao napisao u priopćenju i objasnio okolnosti pod kojima sam smijenjen. Razlog zbog kojeg u Nacionalu objavljuju takve neistine potražite u njihovim ugovorima s različitim poduzećima i institucijama- uzvraća smijenjeni savjetnik.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI