Neovisni novinarski portal
27.9.2020.
POLITIKA
Zdravko Marić ne zna ništa o Agrokoru, o grupi Borg, o  svom odlasku u Adris…

Zdravko Marić ne zna ništa o Agrokoru, o grupi Borg, o svom odlasku u Adris…

Ministar financija Zdravko Marić (Foto: Vlada RH)

Zdravko Marić, Plenkovićev ministar financija i Todorićev menadžer, izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, koji nije imao pojma što se u Agrokoru događa, koji ništa nije znao o grupi Borg niti se s njima sastajao, nema pojma ni da se povlači iz Vlade. Odlazi u Adris. No, ne zna tko je uopće tu informaciju plasirao, i kako to uopće nazvati što je objavljeno. A je li s Adrisom pregovarao?

–Ne bi ništa dalje komentirao osim ovog što sam rekao, ne znam odakle je to uopće pušteno u javni prostor- branio se u razgovoru za RTL televiziju ministar kojemu je sukob interesa prirodno stanje.
Je li razmišljao o tome tko mu to eventualno smješta, pita ga voditeljica vijesti. Ne, nije ni stigao razmišljati o tome, veli gotovo nezainteresirano, ali opet ostaje nekako nedorečen, tajnovit. – Teško mi je reći tko to pušta…
Svakih nekoliko mjeseci do nas stiže informacija da se povlačite- inzistira sad i drugi dio voditeljskog para- -Teško je povjerovati da iza toga baš nikad nema ništa – dodaje.
A Marić, duhovit kakav nije, hinjenom ležernošću uzvraća:- A, evo, sva sreća da nisam ljevak, čini mi se da bi me već i kod izbornika Dalića stavili. Vidim da ima problema s lijevim bekom..
-Znači , ostajete kod premijera Plenkovića do kraja mandata- opet će znatiželjna i uporna voditeljica.
Kao što kažem, do daljnjeg sam ministar financija u Vladi RH- neodređeno će Marić.
-Do kraja mandata- stiže novo pitanje.
Upravo što sam rekao- nastavlja istim stilom ministar.
-A nakon mandata, ostajete do uvođenja eura-ubacuje se voditelj.
To ćemo vidjeti, sve.
-Ne biste htjeli biti ministar koji je uveo euro u Hrvatsku- pokušava bar nešto izvući iz ministra voditeljica, ali uzalud.
Nisam o tome na taj način razmišljao- reći će Marić, ministar koji vodi državne financije a ne zna ni kako mu dionice u Vladi stoje. “Nije odavde”, ne zna Marić , kako rekosmo, ništa ni o čemu što se oko njega događa, pa ni kad je i sam dio događaja…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI