Neovisni novinarski portal
4.7.2020.
SCENA
Udružene snage dalmatinskog rocka: Južna karavana dolazi u Azimut

Udružene snage dalmatinskog rocka:
Južna karavana dolazi u Azimut

Kad ne ide samostalno, ići će možda grupno – četiri rock benda iz Dalmacije krenuli su na zajedničku turneju nazvanu “Južna karavana”, a danas, u petak 9. studenog, ova rock karavana se prvi put predstavlja publici u šibenskom Azimutu, s početkom u 22 sata.

Ideja za ovaj putujući festival autorskih demo bendova nastala je u ljeto 2018. godine iz glave Željka Marače, pjevača i tekstopisca benda Teški osjećaji.
Nakon zajedničkih svirki nekoliko bendova iz raznih kutaka Dalmacije počelo se razmišljati o tome kako da se udruže i jedni drugima pomognu u promociji, organiziranju svirki i sličnim akcijama .
U Azimutu će nastupiti: Go Lilly (Split), Stonetribe (Zadar), Seviter (Sinj) i Teški osjećaji (Tisno).
Go Lilly je bend iz Splita osnovan u ljeto 2013. godine. Sve je počelo tako što se nekoliko prijatelja gladnih za bluesom i rock ‘n’ rollom odlučilo skupiti u garaži i malo zasvirati glazbu koju vole. U međuvremenu su se počele stvarati nekakve idejice, riffovi i tekstovi te su se nakon nekog vremena ozbiljno počeli baviti autorskim pjesmama kojih sad imaju poveći broj.
Stonetribe je grunge-rock četvorka iz Zadra. Bend je osnovan 2006. godine i od samog početka je orijentiran na stvaranje autorskih pjesama. Počeci stvaranja glazbe bili su pod utjecajem Seattle grunge scene, dok novije stvari poprimaju moderniju i žešću zvučnu sliku. Bitniji nastupi im uključuju UFO fest u Osijeku, St@rt festival u Splitu te finale Hrvatskog glazbenog festivala (HGF) 2017. u Slavonskom Brodu, gdje su upali među top 5 bendova u Hrvatskoj te godine.
Seviter je tročlani bend iz Sinja.Svira se rokenrol.Osnovani su krajem 2016. godine. Mirko Nasić na bass gitari Borna Maleš gitara i vokal i Brane Debilan na bubnju.Samo jako i bezveze – njihova je parola.
Bend Teški osjećaji nastao je 2012. godine od članova Puhačkog Orkestra Hartić iz Tisnoga. Bend je najprije nastupao samo u uskim lokalnim okvirima, no ubrzo se glas o bendu proširio pa su počeli nastupi na potezu od Zadra do Splita. Do sada su Teški Osjećaji odradili preko 80 koncerata, od kojih su možda najznačajniji nastupi na Regius festivalu 2016, Hoomstock festivalu 2017 i West Herzegowina Festu 2017. Snimljeno je i šest spotova za pjesme Rozi, Slobodan, Blato, Romantična večera, Lažeš te za najnoviji aktualni singl Moja Baba. Ove godine nastupali su i u sklopu St@rt Festivala u klubu Judino Drvo u Splitu, Rock Festival PAJO u Širokom Brijegu, te​​​​ King Fest u Kninu. Žanr glazbe koju sviraju Teški Osjećaji je klasični rock sa elementima funk-a i reaggea dalmatinske tematike.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI