Neovisni novinarski portal
28.10.2021.
POLITIKA
Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić ne vidi suvislog razloga da Thompson odustane od ustaškog pokliča ZDS

Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić ne vidi suvislog razloga da Thompson odustane od ustaškog pokliča ZDS

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović javno je pozvala Marka Perkovića Thompsona da odustane od ustaškog pokliča Za dom spremni koji je protivan Ustavu RH. Umjesto Thompsona, odgovorio je njegov odvjetnik Davorin Karačić. Ne vidi nijednog suvislog razloga, kazao je za RTL, da Thompson to učini…

Štoviše, Karačić je pozvao pravobraniteljicu da malo bolje prouči Ustav RH, osobito Preambulu, iz koje je vidljivo na čemu se temelji hrvatska državnost.
Hrvatska nije nastala na antifašizmu, nego su samo odluke ZAVNOH-a jedan od sljedova hrvatske državnosti, a taj slijed počinje još od prvih hrvatskih kneževina. Završetak tog slijeda, u ovom trenutku, je Domovinski rat. Prema tome, izjavio je Karačić, Domovinski rat je izjednačen u najmanju ruku s nekakvim tekovinama antifašističke borbe. (?!)

ZDS, naravno, za Karačića nije nimalo sporan, koristili su ga i branitelji u Domovinskom ratu, a nalazi se i na službenim obilježjima, kaže odvjetnik, vojnih formacija te kao dio službeno registriranog grba Udruge veterana.
Za Davorina Karačića ZDS, eventualno, može biti sporan samo ukoliko se dovodi u vezu s NDH.
A kad se to ne dovodi?

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI