Neovisni novinarski portal
21.9.2020.
SCENA
Škotkinja, Talijani, Hrvati i ostali večeras u Azimutu: Emma Morton & the Graces

Škotkinja, Talijani, Hrvati i ostali večeras u Azimutu:
Emma Morton & the Graces

Ponedjeljak je, ali večeras je u šibenskom klubu Azimut opet koncert, i to međunarodni. Škotsko-talijanski trio Emma Morton & the Graces nastupit će u sklopu svoje europske turneje u Šibeniku gdje će večeras, 26. studenog, promovirati u klubu Azimut svoj hvaljeni album prvijenac ‘Bitten by the Devil’. Organizatori časte  s pet besplatnih ulaznica, pa tko želi na koncert neka se javi s imenom i prezimenom u inbox naše Facebook stranice ili pak na e-mail: tris@tris.com.hr.

– Najnoviji je to projekt škotske kantautorice Emme Morton koja je u suradnji s bubnjarem Pierom Perellijem i gitaristom Lucom Giovacchinijem snimila album s puno sirovog jazza, roots rocka i folka. Na tom debitantskom ostvarenju njezin glas prelazi preko nezaustavljivih, duboko intimnih tekstova i vodi nas kroz kontaminirane zvučne zone u kojima istražuje mračni svijet seksa, depresije, prevare, S&M-a, nasilja i slobode. Kroz studio su tijekom snimanja prve ploče prošli brojni renomirani glazbenici kao što su Raphael Gualazzi, Gabriele Evangelista, Antonio Gramentieri (Sacri Cuori, Don Antonio) i osvajač Grammy nagrade Gene Paul, a produkt njihove suradnje glazba je koju upravo promoviraju na turneji diljem Europe, pa tako i u Šibeniku – veli Igor Bergam iz Udruge Park koja priređuje večerašnji koncert.

Emma Morton predstavit će se na vrhuncu dosadašnje glazbene karijere, jer u posljednje vrijeme učestalo nastupa na televizijskim i radio stanicama, uspjela se domoći i top pozicija na glazbenim top ljestvicama. Surađivala je s brojnim uglednim izvođačima kao što su Raphael Gualazzi, Olly Murs, Gary Lucas, Petra Magoni, Alejandro Escovedo, Glen Hansard i DJ Mollela.

– ‘Emma Morton & the Graces uvlače vas u svoj provokativni i misteriozni svijet suprotstavljenih doživljaja ljubavi i mržnje, straha i slobode. Njezine očaravajuće oči i duboki glas ostavljaju snažan dojam pa vam se čini kao da joj je svaki nastup posljednja ispovijed. Nezaustavljiva je, baš kao i bend koji grmi i razara pa zvuče kao da ih je dvadeset’ – piše o njima Moodboard Magazine.

Ovu koncertnu poslasticu u Šibenik dovodi naš poznati promotor, Udruga PARK, koja godinama u gradu organizira gostovanja ponajboljih bendova i iza koje su Regius Festival te Kulturaljka. Baš kao i nedavna svirka kanadske trip hop skupine Elsiane, nastup Emma Morton & the Graces u Azimutu plod je suradnje PARK-a s beogradskom koncertnom agencijom Rock Svirke.

Pretprodaja ulaznica na šanku Azimuta po cijeni od 25 kuna je od 15. studenog, a na ulazu će koštati 40 kuna.

INFO / Emma Morton & the Graces

Website: http://www.emmamorton.it
Facebook: https://www.facebook.com/emmamortonandthegraces/
Instagram: https://www.instagram.com/emmamorton/
YouTube: https://www.youtube.com/user/emmaaristomorton
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0vcqVCtteglQ7IGm8nsvde
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/5262796

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI