Neovisni novinarski portal
1.4.2020.
POLITIKA
Milan Bandić na štakama: Što je slomljeni zglob prema Putinovom odličju?!

Milan Bandić na štakama:
Što je slomljeni zglob prema Putinovom odličju?!

Zbilja smo bez premca po bizarnosti naših tzv.političkih elita. Svega tu ima, ali što je Bandić, to nitko nije. Njegov osebujan stil, koji je prije karikatura negoli ponašanje primjereno gradonačelniku glavnog grada jedne države, ne da se nadmašiti. Danas se pojavio sa štakama i otkrio novinarima da je još prošlog tjedna, prilikom obilaska cestarskih radova, nezgodno ugazio i slomio nogu. I zaradio čak trostruki prijelom zgloba. Ali, nije se dao u gips. Naravno, zbog odlaska k Vladimiru Putinu koji ga je odlučio, u buketu s Miloradom Dodikom, Tomislavom Nikolićem, Ivicom Dačićem i Emirom Kusturicom, odlikovati Redom prijateljstva među narodima. A pred ruskog vođu ne može se na štakama.

Pa je Milan Bandić 365 u Kremlj stigao oslonjen samo na svoje originalne donje ekstremitete, stisnuo zube, otrpio bol i izdržao sve , u čast i slavu velikog ruskog autokrata. Zar će Bandić pred Putinom pokazati znake slabosti?! Pa to ne čini ni kod kuće, pred svojom domaćom rajom, kamoli pred svjetskim liderom i to u tako velikom, svečanom trenutku?

Željko Kerum (Foto: Tris/H. Pavić)

Za vrijeme Putinovog govora, kako javljaju mediji, Bandić je sjedio i skupljao snagu za onaj veliki čas kad će ga ruski vožd okititi, a onda, s mukom, šepajući, ali gord poput pauna, stao pred Putina i primio odličje. Potom je svjetskom moćniku zahvalio na jedinstvenoj, ad hoc smišljenoj, mješavini rusko-hrvatskog i zadovoljan se vratio kući.
A dočim je stigao, pravac liječniku. Sada više nije odbijao gips, dao se “ukalupiti”, uzeo je i štake i nastavio jurcati glavnim gradom dokazujući da je neuništiv, otporan na bol, sposoban putovati i sa slomljenim kostima ako treba, ali ostati na nogama i delati, delati, delati… Doduše, dio dana oslanjao se na štake, a drugi dio sasvim solidno hodao je i bez njih. Kakve ludosti, kakve populističke redikulijade taj čovjek izvodi, i kako se to kod ovog naroda lako i dobro prima!
Kad malo bolje pogledamo, ova mala zemlja i ne zaslužuje, pače njezin narod i neće, ništa bolje ni više od lažnjaka poput Milana Bandića ili naše vrle predsjendice Kolinde Grabar Kitarović. Koja bi sukreirala vanjsku politiku ali ne zna reći što konkretno misli, pa o Marakeškom sporazumu veli da nije ni za ni protiv toga dokumenta. A što je onda? Šefica države koja, kako se na društvenim mrežama otkriva, odgovara hitro samo na pisma svojih obožavatelja, i to što nepismeniji to im odgovor prije iz Ureda predsjednice stiže, pa su se pera latili i neki duhoviti momci te se s KGK  žalosno izrugali.
Svojeodbno smo se čudili i kad su “Braco i Seka” ušli u Sabor i postali zastupnici, Braco (Željko Kerum) usput i gradonačelnik Splita. Danas se ispostavlja da to ni Splitu ni Kerumu nije na dobro izašlo. Dalmatinska metropola vratila se desetljećima unatrag po mnogočemu, a Kerum je evo, upravo proglasio bankrot. Vjerovnici od njega potražuju nevjerojatnih 1,7 milijardi kuna!? Zaboga, gdje je to uspio spiskati?
Jednog dana i neumorni Milan Bandić 365, čovjek koji dela i kad spava,  koji i polomljen hoda, koji po snijegu i ledu puže ako ne može hodati, možda će morati priznati svojim vjernim biračima da se negdje preračunao, omanuo, “sunčeko naše drago”, i dao Bog otići s političke scene koju je pretvorio u groteskni seoski cirkus. Jednostavno negledljiv.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI