Neovisni novinarski portal
26.2.2020.
fake news
Drska migrantica cijepa drva

Drski migranti u Mušaluku nacijepali drva i riješili domaći rad, a u Svinjarevcima upali u kuću i otplatili ukućanima kredit za traktor!

Drska migrantica cijepa drva

Do naše redakcije svakodnevno dolaze razne priče o zlodjelima zlih migranata. Tako smo čuli da je sedam migranata u Prološcu upalo u kuću starijeg para u Prološcu.

-Babu i dida su pitali mogu li pogledat s njima dnevnik na hateveu, a onda su im skuvali juhu i lešo meso i opiturali kužinu i zahod – panično je navodno ispričao jedan seljanin iz Prološca.

No migranti se nisu na tome zaustavili, nego su upali u štalu i pomuzli im 4 koze i do jutra napravili sir po tradicionalnom sirijskom receptu, tvrdi se.

Nakon toga su se udaljili u nepoznatom smjeru prema Italiji, kažu.

No, svjedoci smo kako se društvenim mrežama šire i razne lažne vijesti. Prema nepotvrđenom slučaju iz Zaostroga, dva migranta su upali u kuću s dva apartmana. Od prestravljenih ukućana su zatražili mješalicu za beton.

-Da san im, šta ću. Jedan migranat me pita di je cimenat. Ja sam reka da je u garaži. Do ujutro su su nam digli kat, a dovečeri drugoga dana su stavili pločice i uredili nam dva apartmana. Na kraju kad su išli ća ostavili su nam svaki po sto eura za smještaj – ispričao je zgroženi Zaostrožanin.

Još nije razjašnen ni stravičan slučaj u selu Mušaluk kod Ličkog Osika. Tamo je navodno incident izazvao jedan homoseksualni migrantski par, muškarac i žena.  Pokucali su u kuću obitelji s djecom.

– Ženska je pitala treba li nacijepati drva.. Čovjek se bojao za svoj život i živote svoje obitelji, pa je u strahu rekao: treba. Žena je nacijepala devet metara drva preko noći. Cijelo vrijeme je u ruci imala sjekiru! – priča jedan Ličanin.

Za to vrijeme je migrant muškarac sinu obitelji pomogao riješiti domaći rad iz matematike, jer je navodno matematičar, šokirano priča isti Ličanin.

Sljedeća vijest, za koju također nije jasno je li lažna ili možda nije lažna kaže kako su četvorica migranata u Svinjarevcima nedaleko od Vukovara peteročlanoj obitelji koja je toga jutra upravo selila u Hannover u Njemačku drsko spriječili da odsele iz Hrvatske.

– Iz džepova su hladnokrvno i prijeteći izvadili svaki po 70 tisuća eura, i prisilili ga da otplati kredit za traktor i hranilicu za svinje, kupili mu novi kombi, te hladnjaču za meso i liniju za proizvodnju kobasica. Drsko su zapovjedli majci i ocu da djecu upišu na poljopivredni i veterinarski fakultet, te im kupili jednosobni stan u Zagrebu i dali novac za otvaranje OPG-a. Bilo je strašno – prepričava nemili događaj Katica iz Svinjarevaca.

Nakon toga su se uputili u nepoznatom pravcu, priča šokirana Katica.

Drska migrantica cijepa drva

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI