Neovisni novinarski portal
7.6.2020.
(NE)RED
Dobra ideja “izgubljena u prijevodu”: Kako odložiti bicikl? Okreni klupu!

Dobra ideja “izgubljena u prijevodu”:
Kako odložiti bicikl? Okreni klupu!

Prije nekoliko mjeseci šibenska se Gradska uprava pohvalila kako uspješno privodi kraju projekt “Uređenje odmorišta na cikloturističkim rutama Zlarin i Brodarica – Jadrtovac – Donje Polje”. Projekt je podrazumijevao postavljanje signalizacije i odmorišta na deset lokacija duž dvije biciklističke staze. Naravno ništa, pa ni to, nije bez troška. Ukupna vrijednost projekta, u lipu, je 219.127,20 kuna. Od toga je Ministarstvo turizma dalo 134.700 kuna u sklopu programa razvoja javne turističke infrastrukture.
Signalizacija je postavljena, na info tablama korisne obavijesti: slikovni prikaz staze, dužina, zahtjevnost, itd…baš kao i na ovoj postavljenoj na početku staze Brodarica – Jadrtovac – Donje Polje. Pored nje i odmorište uz koje je zasađen pitomi bor tj. pinija, koja će kad izraste bacati hlad na postavljenu klupu.
Službeni naziv klupe, koja ima prostor za sjedenje, ležanje, igranje trilje, dio koji služi kao stol i prostor za odlaganje bicikla, je OK (Odmorište-Klupa). No kod postavljanja ove klupe očito se nije razmišljalo kako njena multifunkcionalnost zapravo neće biti u funkciji.
Čini se kako je postavljena tek jer se to moralo odraditi, jer kako drugačije objasniti njeno smještanje u uski prostor tik do prometnice, što nije primjereno za odmorište. Uz to, postavljena info tabla onemogućava pristup prostoru za odlaganje bicikla. Ovako dobili smo odmorište koje to nije, a klupu koja je dizajnirana baš za bicikliste učinili smo, za njih, gotovo neupotrebljivom. Šteta.

Odmorište između kamenjara i ceste

Kako odložiti bicikl? Okreni klupu!

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI