Neovisni novinarski portal
13.7.2020.
GRAĐANI
S konferencije 'Učimo za bolje sutra'

Učimo danas za bolje sutra:
Pomaže se nezaposlenima kako bi oni pomogli onima kojima je potrebna pomoć

S konferencije 'Učimo za bolje sutra'

U kninskoj dvorani studentskog doma „fra Lujo Marun“ Ekološka udruga „Krka“ Knin održala je početnu konferenciju u sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“. Što to trebamo učiti danas za bolje sutra?

-Svrha Početne konferencije je široj javnosti predstaviti ciljeve i aktivnosti projekta putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerom omogućiti jačanje stručnih znanja i razvoj mekih vještina marginaliziranih skupina (dugotrajno nezaposlenih osoba) na području grada Knina te utjecati na njihovo lakše zaposlenje i veću konkurentnost na tržištu rada. Također, provedbom projektnih aktivnosti bit će unaprijeđena znanja i vještine stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina kako bi im se povećala kvaliteta pruženih usluga – pojašnjava Dimitrije Dujmović, voditelj projekta.

Dakle, ovim projektom postići će se dvostruka korist: zaposliti će se oni koji su dugo bez posla, a novozaposlenici će onda pak pomagati osobama kojim je potrebna pomoć (starijim osobama, nemoćnima…).

Projekt „Učimo danas za bolje sutra“ Ekološka udruga „Krka“ Knin provodi u partnerstvu s Gradom Kninom, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u iznosu od 818.166,00 kuna (100%).

Ekološka udruga Krka Knin, jedna od najaktivnijih udruga građana u južnoj Hrvatskoj, nije od onih koji samo teoretiziraju. U sklopu projekta „Pomozimo danas za bolje sutra“ Ekološka udruga „Krka“ Knin raspisala je dva natječaja za ukupno 5 radnih mjesta. Traže se radnice za potporu i podršku osobama starije životne dobi u nepovoljnom položaju. Mjesto rada su Općina Bilice (3 radnice) i Grad Šibenik na području Dubrave (2 radnice). Više o natječajima možete pročitati na stranicama hrvatskog zavoda za zapošljavanje na sljedećoj poveznici:

https://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_RadnaMjesta.aspx

S konferencije ‘Učimo za bolje sutra’

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI