Neovisni novinarski portal
15.7.2020.
POLITIKA
Andrej Plenković/ Foto:Tris/J.Krnić

Plenković o Milijanu Brkiću:
Kada se nepobitno utvrde sve činjenice možemo donositi zaključke

Andrej Plenković/ Foto:Tris/J.Krnić
Premijer Andrej Plenković u Šibeniku na Danima regionalnog razvoja i EU fondova, nije mogao izbjeći pitanja uz još uvijek vruću aferu u kojoj je glavni akter Milijan Brkić.
U svom stilu kratko i uopćeno komentirao je zagubljeni Brkićev spis i položaj svog zamjenika unutar HDZ-a.
Na pitanje novinara je li normalno da se izgubi jedan sudski spis i treba li za to netko odgovarati Plenković je odgovorio:
– Nije i treba.
Na optužbe oporbe kako se u tom slučaju radi o zataškavanju Plenković odgovara kako on to ne zna.
– To treba utvrditi. Očekujem od glavnog državnog odvjetnika na pojasni dodatno tu situaciju.
Hoće li se Brkićeva navodna umiješanost u odavanje povjerljivih informacija kriminalnom miljeu odraziti na njegov položaj u stranci od Plenkovića danas nismo uspjeli saznati jer naravno treba prvo utvrditi sve činjenice:
– Treba rasvijetliti i raščistiti. I raščiščavat ćemo, nemam ja tu nikakvih dilema, dapače. Spremam sam utvrditi činjenice. Ovo nisu stvari koje se donose na temelju dojma, na temelju nekakvih kontekstualnih elemenata, nego treba jasno vidjeti činjenice. Kada se to nepobitno utvrdi, tada možemo donositi zaključke, kazao je Plenković.
Da se u slučaju izgubljenog spisa Milijana Brkića iz DORH-a radi o zataškavanju smatra predsjednik HSS-a Krešimir Beljak.
– Gubljenje dokumentacije je nemoguće. Sjetite se samo mog primjera. Dakle moje dokumentacije se svi dobro sjećaju. A ti isti koji su meni vadili dokumentaciju njihova dokumentacija je nestala. Ovo je kriminalno podzemlje koje vlada državom i ovo je jedna velika sramota i za cjelokupni pravosudni sustav i za politički sustav. Jedna velika sramota i jedan od najvećih razloga zašto svatko tko može bježi iz ove kaljuže od države, izjavio je Beljak novinarima u Šibeniku.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI