Neovisni novinarski portal
31.5.2020.
brejkingnjuz
Poljana 1960. godine (foto Wikipedia)

Pazi mina:
‘Probno miniranje’ u srcu Šibenika!?

Poljana 1960. godine (foto Wikipedia)

– Ljubazno Vas molimo za objavu sljedeće informacije u vašem mediju: Na gradilištu Poljana u srijedu 24. listopada 2018. godine od 13 do 14 sati izvodit će se radovi probnog miniranja. U tijeku izvođenja radova, po potrebi, bit će reguliran promet od strane djelatnika Policijske uprave – javili su jutros iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika.

Informaciju smo, evo,  prenijeli, a za otprilike sat vremena Šibenčani mogu očekivati detonacije u srcu grada. Nije jasno zašto se dopušta takav eksplozivni postupak u samom središtu grada, na Poljani, okruženoj školama i drugim najfrekventnijim gradskim institucijama. Valja se nadati kako će ova operacija ‘probnog miniranja’ proći uspješno, te kako će biti obavljena stručno i savjesno. Podsjetimo, za nedavnih radova na kružnom toku u šibenskom naselju Meterize u miniranju su oštećeni automobili zbog kamenja koje je letjelo uokolo, a pukom srećom nije bilo ozlijeđenih ljudi.

Valja se nadati i kako miniranje neće oštetiti i ugroziti statiku obližnje knjižnice, zgrade HNK, osnovne i srednje škole itd.

Podsjetimo i gradsku upravu izvođače na odlomak iz natječajne dokumentacije za ove radove usljed kojih se Šibenik cijelodnevno trese već tjednima usljed udaraca teških maljeva bagera i jaružala.

Prije početka radova na izvedbi građevinske jame, zbog vrlo zahtjevnog zahvata, izvođač je obavezan izraditi snimku postojećeg stanja okolnih zgrada – Hrvatskog narodnog kazališta i gradske knjižnice Juraj Šišgorić te po potrebi i ostalih susjednih zgrada koje odredi izvođač…

Nemamo informaciju je li izvođač ispunio navedenu obavezu.

Više o radovima na gradnji pšodzemnog parkiraliđta doznajte u našem tekstu Doviđenja Poljana: Glavni trg se zatvara na 700-ak dana radi podzemne garaže.

Poljana 1960. godine (foto Wikipedia)

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI