Neovisni novinarski portal
27.2.2020.
eu
Ilustracija: Arhivska reklama za Mesopromet

Nemaš posla, beskućnik si? Besplatno se osposobi za pršutaricu ili pršutara…

Ilustracija: Arhivska reklama za Mesopromet

Nemate posla, beskućnici ste, liječeni ste ovisnici o drogama? Ako spadate u tzv. marginalizirane skupine, evo eventualne prilike za odlazak s tih margina: potpuno besplatno se osposobite za proizvođačicu ili proizvođača pršuta. Naime, u sklopu projekta „Učimo danas za bolje sutra“ traži se 7 (sedam) osoba koje će završiti besplatni verificirani program osposobljavanja za PROIZVOĐAČA/ICU PRUŠUTA na Pučkom otvorenom učilištu Knin.

Kao i za veliki broj sličnih korisnih projekata u Kninu i za ovaj projekt je zaslužna Ekološka udruga Krka Knin.

Inače, program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a s nastavom bi se započelo u studenom 2018. godine. U program osposobljavanja za poslove  proizvođača/ice pršuta može se upisati osoba koja ima:

  1. prethodno završenu najmanje osmogodišnju školu
  2. najmanje 15 godina starosti
  3. zdravstvene i psihofizičke sposobnosti za rad na proizvodnji pršuta (liječničko uvjerenje) – pokriveni su troškovi liječničkog pregleda
  4. pripadnost najmanje jednoj od marginaliziranih skupina

A u navedene marginalizirane skupine spadaju: Dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci), osobe romske nacionalne manjine, osobe s invaliditetom, beskućnici, liječeni ovisnici o drogama, žrtve obiteljskog nasilja, azilanti, migranti, mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi i nezaposlene osobe korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Svi zainteresirani se mogu javiti na telefone: 091 788 6359 ili 022 664 608 ili mail adrese: dimitrije.dujmovic@gmail.com ili ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr

Projekt „Učimo danas za bolje sutra“ Ekološka udruga „Krka“ Knin provodi u partnerstvu s Gradom Kninom. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ u iznosu od 818.166,00 kuna (100%). Inače, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ilustracija: Arhivska reklama za Mesopromet

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI