Neovisni novinarski portal
5.8.2020.
POLITIKA
Nacionalna kampanja za zajednicu bez nasilja i diskriminacije: Zaštita žrtava i svjedoka kaznenih djela

Nacionalna kampanja za zajednicu bez nasilja i diskriminacije:
Zaštita žrtava i svjedoka kaznenih djela

U šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, u utorak ( 2. listopada), s početkom u 13 sati, bit će održan Okrugli stol na temu “Nacionalna i županijska mreža zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela” . Dio je to Nacionalne kampanje “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”, koja se provodi od 1. do 5. listopada, a financira je Ministarstvo pravosuđa. U kampanju je uključeno deset partnerskih organizacija civilnog društva, koje kao nositeljica programa, predvodi Ženska soba — Centar za seksualna prava.

Organizator okruglog stola je Udruga “ZvoniMir”, osnovana u Kninu 2002., a djeluje na području četiri županije: Šibensko-kninskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj i Splitsko-dalmatinskoj . “ZvoniMir” ima svoje urede u Kninu i Drnišu, a cilj udruge je pružanje psiho-socijalne pomoći psihološki i socijalno ugroženim pojedincima i skupinama, te pružanje stručne pomoći djeci i odraslima s posebnim potrebama, uz stručnu pomoć i brigu za stare i nemoćne.

Osim Okruglog stola, 4. i 5 listopada bit će organizirane i javne akcije na Veleučilištu u Kninu i Šibeniku, a tijekom trajanja nacionalne kampanje sustavno će se pozivati na podršku žrtvama i svjedocima. Slogan ovogodišnje kampanje je “Podržimo zajednicu bez nasilja i diskriminacije!” Kampanja se terminski poklapa s početkom primjene Istanbulske konvencije.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI