Neovisni novinarski portal
6.7.2020.
POLITIKA
Milijan Brkić dao ponovo iskaz DORH-u : Ja krtica? Smiješno…

Milijan Brkić dao ponovo iskaz DORH-u :
Ja krtica? Smiješno…

Milijan Brkić je u DORH-u ponovno dao izjavu nakon što je izbila afera u kojoj ga se optužuje da je odavao informacije o istrazi lanca prostitucije. Državno odvjetništvo počelo je rekonstrukciju nestalog spisa. I to je vijest dana.
Milijan Vaso Brkić bespogovorno je “priskočio” DORH-u u pomoć kod rekonstrukcije navodno nestalog spisa iz 2011. o curenju informacija iz policijske istrage o tzv. elitnoj prostituciji.

Jutros je posjetio Državno odvjetništvo, odazvao se kao svaki lojalan građanin, na poziv, i kako javlja N1 televizija, ispripovijedao ponovo , u svojstvu svjedoka, ono što je bilo u najtraženijem DORH-ovom dokumentu. Ima dobru memoriju, pa će rekonstrukcija ići brzo. A kad se spis nađe, ako se ikad i izgubio, vidjet ćemo koliko Vasu doista sjećanje služi…
Novinare je molio za razumijevanje.
-Ne smijem na bilo koji način odavati sadržaj razgovora. Razgovarao sam s glavnim državnim odvjetnikom, dao sam ponovno izjavu na okolnosti iz 2011. godine. Smiješno je i žalosno da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju koja je u konačnici rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sada sam pozvan ponovno da dajem izjave i da me se sumnjiči da sam “probio mjere”. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije akcije- izjavio je Brkić poprilično prepotentno i dodao kako je pozvan kao svjedok ( a ne optuženi).
Nije baš siguran da je ova reciklaža koja se ponavlja, politička hajka na njega, jer možebitno je cilj HDZ, a ne Milijan Brkić. No, jasno mu je da su ovakve priče koje ga pokušavaju diskreditirati teret stranci, ali, treba najprije vidjeti tko je stvarna meta- HDZ ili njegov drugi čovjek. Kako bilo, nema prekida na vezama. Onima prema Andreju Plenkoviću. Vaso tvrdi da se čuju svakodnevno. Zašto i ne bi. Smiješno je, kako je rekao, da bi on bio krtica u sustavu koja je dilala povjerljive policijske informacije.
Da, baš je smiješno. Jer, to se kod nas ne radi. Pogotovo ne u polciiji. Ni u HDZ-u…

(Foto: HDZ)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI