Neovisni novinarski portal
19.3.2024.
BANDIĆGRAD / KOMENTARI
M. Bandić se ruga građanima: Zove na svečanu košnju umjetne trave u 17 sati na Trg žrtava fašizma

M. Bandić se ruga građanima:
Zove na svečanu košnju umjetne trave u 17 sati na Trg žrtava fašizma

U Zagrebu se bistro ogleda općedruštvena klima kakva već desetljećima prevladava u Hrvatskoj. U njemu nakupina političara predvođena Milanom Bandićem već desetljećima vlada najmnogoljudnijim i proračunski najbogatijim hrvatskim gradom. Javni novac se troši nemilice na razne projekte od upitne koristi za građane Zagreba, odnosno, po kritičarima M. Bandića,  od izravne štete po širu društvenu zajednicu. Unatoč svemu tome, Zagrepčani svaki put na lokalnim izborima iznova biraju Milana Bandića za gradonačelnika, jer šutljiva pokunjena većina ili ne izlazi na izbore ili pak hrabro kritizira vlasti za šankom u kvartovskim kafićima. Slično je i nacionalnoj razini, na kojoj građani također šute kao ribe, a vlasti opstaju iako su destruirale gospodarstvo, školstvo i zdravstvo, stotine tisuće građana je već pobjeglo ili bježi iz zemlje… itd.

Aktivno se šuti i zbog poslovne, stranačke, obiteljske, kumske ili neke druge uvezanosti s vlastima, stajališta šta ja tu mogu i sl. .Stoga u Zagrebu Milan Bandić i njegovi sateliti sebi danas bez problema daju za pravo da se izravno izrugaju malobrojnim građanima Zagreba koji se usude propitivati i(li) kritizirati njega i njegove ‘projekte’, te koji znaju protiv takve vlasti i prosvjedovati i javno. Među takve spada i građanska inicijativa Vratite magnoliju, a koja već pola godine srijedom u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, kod Meštrovićevog pavijona, prosvjeduje zbog tzv. preuređenja tog trga, a u kojem je brutalno posječena sva vegetacija, iščupana su stabla i grmlje,  kamene ploče na paviljonu, te je na koncu neukusno osvijetljena šarenim svjetlima u boji, pa predstavlja estetsku šaku u oko u središtu Zagreba. Od istih je nedavno Bandić žustro bježao kao oparen po tabanima sa spomenutog trga, nakon što je došao u obilazak tzv. preuređenja.

‘Neuređeni’ okoliš Paviljona 1957. godine (foto: Facebook)

Danas se odlučio narugati istima, ali i svim Zagrepčanima koji zabijaju glavu u pijesak. Naime, svojevrsnim ruganjem su mnogi protumačili danas upućen poziv zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba koji im je poslao gradonačelmnik Milan Bandić na današnje, kako to piše: ‘službeno otvaranje Trga žrtava fašizma prvom košnjom umjetne trave’.  Time je valjda htio odgovoriti onima koje je postavljanje mobilnih travnatih površina oko Meštrovićevog paviljona podsjetilo na postavljanje umjetne plastične trave.

Košnja umjetne trave trebala bi se dogoditi u 17 sati na Trgu žrtava fašizma na sjeverozapadnom prilazu Trgu iz smjera Ul. Račkog.

Inicijativi Vratite magnoliju je autentičnost ovog poziva potvrdilo četvero zastupnica i zastupnika, a istu je na twitteru objavio i zastupnik Tomislav Stojak. 

 

Građanska inicijativa Vratite magnoliju reagirala je na taj Bandićev poziv, pa je pozvala građane Zagreba da se također priključe ovom događaju u 17 sati.

-Danas u 17 sati gradonačelnik Milan Bandić poziva na košenje umjetne trave na Trgu žrtava fašizma. Drago nam je naš gradonačelnik uvijek ima vremena za malenu pošalicu na račun građana. Vjerujemo da će otvaranje biti spektakularno, jer mnogo je onih koji su zaposleni u gradskim poduzećima bez javnog natječaje. Evo, sudeći po objavama u medijima,i i brat saborske zastupnice koja je prešla u klub MB365 bi mogao svratiti. Mnogo je onih koji dobivaju poslove bez poštivanja procedura i zakona i vjerujemo da će i oni doći. Dođite i vi! Bit će super! Kakvo je to otvaranje bez oduševljenih građana. ponesite i zastavice. Bilo koje – pozivaju iz Inicijative Vratite magnoliju. 

Hoće li ovaj izravni cinizam prema građanima grada Zagreba, koje M. Bandić nerijetko naziva i miševima, možda motivirati iste da dođu na svečanu košnju umjetne trave, ili će pak miševi ostati u mišjim rupama, što gradonačelnik i očekuje, bit će jasnije već za 4 sata.

Arhiva: Ogoljeni trg(foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI