Neovisni novinarski portal
15.7.2020.
(NE)RED / POLITIKA
A. Plenković o aferama u HDZ-u: Naša stranka nastavit će se baviti najvažnijim temama za Hrvatsku, a to su gospodarski rast, porezna i mirovinska reforma

A. Plenković o aferama u HDZ-u:
Naša stranka nastavit će se baviti najvažnijim temama za Hrvatsku, a to su gospodarski rast, porezna i mirovinska reforma

Plenković se pravda i time što je bio na 'sastanku na vrhu', pa navodno nije stigao podrobnije informirati o aferi HDZ-kolege M. Brkića.

HDZ-ova glavešina Andrej Plenković je u Švicarskoj odgovarao na pitanje o stranačkom kolegi Milijanu Brkiću zvanom Vaso i aferama s njim u vezi. Kao i ranije u sličnim prilikama, Plenković je lakonski odgovorio:

– Sve moguće afere moraju se rasvijetliti do kraja! – kako prenosi portal političke stranke HDZ.

Na istom portalu navode i njegove sljedeće riječi kojima je, kao i obično, zaobišao neposredan odgovor na novinarska pitanja koja se izravno tiču aktualnih afera iz vrha stranke koju vodi, tj. HDZ-a.

– Naša stranka i naša Vlada nastavit će se baviti najvažnijim temama za Hrvatsku, a to su gospodarski rast, porezna i mirovinska reforma te brojni naslijeđeni problemi hrvatske ekonomske tranzicije, koje i sami vidite. Želimo održati stabilnost, jasno pozicionirati HDZ na desnom centru kao najodgovorniju stranku koja ima snagu rješavati navedene probleme. To je naš prioritet! – komentirao je predsjednik HDZ-a Vlade RH Andrej Plenković nove optužbe na račun zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, kako prenosi portal www.hdz.hr.

Naslijeđeni problemi hrvatske ekonomske tranzicije‘, ‘najodgovornija stranka’, prioritet’… itd.

Plenković se pravda i time što je bio na ‘sastanku na vrhu‘, pa navodno nije stigao podrobnije informirati o aferi HDZ-kolege M. Brkića.

– Upravo je završio sastanak na vrhu, nisam se stigao detaljnije o tome informirati. Provjerit ću sve čim dođem u Zagreb, u kojem večeras imamo i zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Očekujem da ću se s g. Brkić vidjeti i prije te da ćemo razgovarati. Nije na meni, ponavljam, da spekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari, novinari rade svoj posao: sve što čujem i pročitam provjerim, analiziram i donosim sudove. Nema prečica – dodao je A. Plenković.

A. Plenković (foto TRIS/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI