Neovisni novinarski portal
18.2.2020.
JEDRA / Sport
U petak u Šibeniku počinje Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju

U petak u Šibeniku počinje Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju

Regata će biti održana u sklopu projekta Šibenik Sailing Arena.

U posljednje tri godine Šibenik se uzdigao u jedno od jačih jedriličarskih destinacija u Europi. Da nije riječ samo  o lokalpatriotskom dojmu, dokazuje i službena stranica Europskog jedriličarskog saveza (EUROSAF), na kojoj se Šibenik odnedavno naziva „dobro poznatim mjestom za međunarodno jedrenje“. Uspješna priča nastavlja se i ovoga tjedna (od 6. do 9. rujna), kada će Šibenik biti domaćin Europskom juniorskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju.
Bit će to još jedna regata organizirana u sklopu projekta Šibenik Sailing Arena, pod čijom je egidom ove godine već bio održan europski match race tour, zatim serija regata Hrvatske jedriličarske lige te Državno prvenstvo u dvobojskom jedrenju. Radi se o projektu kojega su pokrenuli Jedriličarski klub Val, Wave Sailing centar i D-Marin.
Europsko prvenstvo u dvobojskom jedrenju, koje će trajati od petka do nedjelje (u četvrtak je službeni trening), okupit će osam posada iz pet zemalja – Danske, Švedske, Francuske, Poljske i Hrvatske. Posadu JK Val činit će provjerena ekipa: Marko Smolić, Martin Petković, Juraj Radačić i Roko Copić. Pravo nastupa imaju jedriličari do 23 godine.
Regatno polje bit će postavljeno ispred šibenske rive, jedrit će se u jedrilicama tipa Benetau 25 Platu, a pobjednik će biti poznat nakon finalne utrke u nedjelju.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI