Neovisni novinarski portal
22.5.2019.
POLITIKA / UKRATKO
“Samo istina” Darka Milinovića: Vratit ću se u HDZ kad Plenković ode…

“Samo istina” Darka Milinovića:
Vratit ću se u HDZ kad Plenković ode…

-Moje izbacivanje iz HDZ-a je nedemokratski, necivilizirani neokomunistički čin- izjavio je Darko Milinović na konferenciji za novinare pretenciozno nazvanoj “Samo istina”. Emotivan, ogorčen zbog uskraćenog prava na obranu, ali neslomljiv, poručio je i kako je ponosan što je izbačen iz “Plenkovićevog HDZ-a”, ali ne iz srca HDZ-ovaca, te da je uvjeren kako će ga prvi predsjednik ili predsjednica HDZ-a nakon Andreja Plenkovića, pozvati da se vrati u stranku.

Milinović i dalje tvrdi kako HDZ-ov propisnik kaže da se za vrijeme izbora ne može pokretati stegovni postupak protiv kandidata, ali, to je taj Plenkovićev demokratski HDZ-, rekao je ironično. Vjerovao je da Plenković nema dovoljno informacija što se zbiva u ličkom HDZ-u, smatrao da je Gordan Jandroković odgovoran za njegovu “egzekuciju”, ali se zadnjih dana razuvjerio i shvatio da je ovaj nedemokratski čin njegovog ekspresnog izbacivanja iz izborne utrke sračunat prije svega na zaštitu Plenkovićevog stranačkog autoriteta koji bi Milinovićevim izborom za šefa ličkog ŽO HDZ-a i porazom kandidata vrha stranke, bio doveden u pitanje .

-Vratit ću se u HDZ na velika vrata- poručio je.

Ako njega pitate, HDZ je danas stožerna stranka lijevog centra jer su sve vrijednosti desnog centra eliminirane, kao što je eliminiran i on iz HDZ-a, a prije njega ljudi poput Stiera, Klimana, Mire Kovača, Ivane Maletić, Gorana Marića, pa i Zlatka Hasanbegovića koji je vizionarski predvidio da će ga izbaciti bude li izražavao svoje stavove.
Odluku o eventualnom povratku u Sabor donijet će do kraja godine , kad mu kao županu prođe proračun. Uostalom, taj je povratak, smatra, ionako predimenzioniran po svom značaju jer Plenković ovog trenutka ionako ima oko 80 ruku u Saboru. No, kad bi njegova ruka odlučivala o Plenkovićevoj vladi, dobro bi razmislio što mu je činiti jer postoji objektivna mogućnost formiranja velike koalicije HDZ-a i SDP-a nakon prijevremenih izbora i taj Plenkovićev plan se mora onemogućiti.

Volio bi, kazao je, da mu u Županijskoj skupštini ruše proračun i da se raspišu izvanredni izbori na koje bi onda izašao sa svojom listom i sasvim sigurno pobijedio.
Kolegama i prijateljima u HDZ-u poručio je da ne napuštaju stranku nego da je pokušaju mijenjati iznutra.

Darko Milinović je iz stranke izbačen jednoglasnom odlukom visokog suda časti HDZ-a zbog kršenja stranačke discipline, konkretno zbog dovođenja velikog broja svojih pristalica u Središnjicu, iako je znao da ih nitko neće primiti, što je ocijenjeno kao nedemokratski čin i svojevrsno “događanje naroda”. Time je narušio temeljne vrijednosti i načela HDZ-a te stranci i njezinom političkom ugledu nanio veliku štetu, ocijenio je sud časti HDZ-a i “riješio” se ličkog “remetilačkog faktora”.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI