Neovisni novinarski portal
18.7.2019.
brejkingnjuz / KRONIKA 112
Noćni potresi u Šibeniku i okolici

Noćni potresi u Šibeniku i okolici

Noćas se tresu Šibenik i okolica. Srećom bez posljedica, koliko je poznato. No posljedica je nelagoda onih koje je potres probudio, pa onda nisu više mogli zaspati nakon prvog potresa zabilježenog u 1:48 sati. Slijedio je niz slabijih trešnji, a onda se ponovno jače zatreslo oko 5 sati, te potom još snažnije u 5:09 sati, 3 kilometra sjeverozapadno od Zatona. Rezultat toga je bila i intezivnija noćna komunikacija na društvenim mrežama i pad stranice Seizmološke službe Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu. Evo i njihovih službenih obavijesti:

Danas 15. rujna 2018. godine u 1 sat i 48 minuta seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 10 km zapadno-sjeverozapadno od Šibenika. Magnituda  potresa iznosila je  3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem Šibenskom području.

Pa onda opet:

Danas 15. rujna 2018. godine u 5 sati i 9 minuta seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom 10 km sjeverozapadno od Šibenika kod Zatona. Magnituda  potresa iznosila je  4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V-VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem Šibenskom području.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI