Neovisni novinarski portal
23.4.2019.
EKOLOGIJA
Dražen Grgić (Foto: ŠibenikIN)

Jedrenje za čisto more od Kornata do Brazila:
‘To je potez na granici ludosti!’

Dražen Grgić (Foto: ŠibenikIN)

Dražen Grgić želi more bez plastike, pa će se zato sam zaputiti na daleki put.

Dražen Grgić, Šibenčanin sa zagrebačkom adresom, osmislio je akciju „Čisto more – čisto srce“, kako bi očuvao naše, a i svjetska mora od plastike. Središnja točka njegova „programa“ bit će put od Jadrana do Atlantika, točnije od Hrvatske do Brazila, a najtočnije od Kornata do otočja Fernando de Noronha. I nije to slučajno odabrano, nacionalni park koji se nalazi na tom brazilskom otočju, poput Šibenika, štiti sv. Mihovil.
– Nadam se da će svi koji će me pratiti na mom putovanju biti marljivi, čuvati naše more, paziti da plastika ne završi u moru, smanjiti upotrebu jednokratnog plastičnog otpada i razmišljati o očuvanju Jadrana, koje nam je bogom dano i od čega ova država zapravo živi – rekao je danas Grgić novinarima u komunalnoj luci Vrnaža u Šibeniku.
Jedrilica na kojoj će Dražen Grgić izvesti svoj zahtjevni pothvat zove se, a kako drugačije, nego Sveti Mihovil Šibenik. Grgića će ispratiti i gradonačelnik Šibenika Željko Grgić, koji mu je i danas došao dati potporu.

Dražen Grgić (Foto: ŠibenikIN)

– Bit ću najsretniji kad u kasnu jesen dočekam, na ovom istom mulu, mog kolegu, prijatelja i poznanika Dražena Grgića. Divim mu se na hrabrosti. Naravno, ono što je važno za grad Šibenik je velika promocija. Draženu mogu samo zaželjeti sretan put i sretan povratak.
Bio je tu i Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.
– Za većinu ljudi koji nisu u nautici, Draženov potez je na granici ludosti, a samim time je poruka još snažnija. Moramo znati da je ovo jedna ekološka akcija i da je poruka da očuvamo mora i oceane od plastike, to je vrlo važna stvar. Osim toga, Dražen je naš Šibenčanin, promovirat će ime svoga grada i države, spojit će dva nacionalna parka. Turistička zajednica grada Šibenika daje mu punu podršku.
Polazak Dražena Grgića na put planiran je na Dan grada Šibenika, 29. rujna, a povratak negdje krajem godine. Mirno mu more!

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI